Sürüş Yasakları her ülkenin kendisine göre yaşayış tarzı ile belirlenmektedir. Bu yaşayış tarzları yüksek makamlar tarafından insanları daha güvende tutmak adına kurallar silsilesi haline dönüştürülmüştür.

Dünyanın dört bir yanında bulunan arabalar kullanım sayısı ve yaygınlığı bakımından yer yüzünün büyük bir bölümünü işgal ediyor. Hal böyle olunca insanları dizginlemek ve daha iyi sürücü yetiştirmek, kazaların olmaması, ve yollarda sorun yaşanmaması için kurallar getirilmiştir. Ancak çok fazla ülkenin dünyaya dağılımı ve yaşadığı jeopolitik konumu nedeniyle sürücülere sürüş yasakları koyduğunu ve bu yasakların garip olduğunu söyleyebiliriz.

Bugün Dünyada sürücülere uygulanan en garip sürüş yasakları konulu yazımızı sizlerle paylaşacağız. Detaylar haberimizde…

1)Moskova’da Kirli Araba Süremezsiniz

Sürüş yasakları listesine temizliğe önem veren bir şehir ile başlayalım. Moskova da kirli araba sürmek ödemeniz gereken bir para cezası olduğu anlamına gelir. Diğer şehirlerde böyle bir zorunluluk olmazken moskova’nın bunu zorunlu kılması takdir edilesi bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

2)Danimarka’da Arabanın Altını Kontrol Etmek Bir Gereklilik

İlginç gelen bir sürüş yasakları ise ilginç olmasının yanında güvenlik içeren bir kural olarak değerlendirilebilir. Danimarka sürücülere araca binmeden önce altında bir saklanan bir çocuk olmadığından emin olmak zorunda olmalarını istiyor.

Diğer ülkelerde aracın altında veya motorunda kedi var mı diye kontrol etmek normalken daha önce duymadığımız bir şekilde aracın altında çocuk var mı diye kontrol etmemiz Danimarka da uygulanan bu sürüş yasakları kuralını gayet ilginç yapıyor.

3)ABD’de Kırmızı Işıklarda Geçebilirsiniz

En garip sürüş yasakları listesinde kırmızı ışıkta geçiş serbestliği çok dikkat çekiyor. Dünyanın her yerinde insanların durması gerektiğine işaret eden kırmızı ışıklar ABD’de de aynı şeyi ifade ediyor. Ancak istisnai bir durum var. Eğer yolda başka bir araba yoksa ve güvenliyse geçmeniz, sadece sağa dönüyorsanız mümkün olabiliyor. Onun dışında kurallara uymaya devam etmelisiniz.

4)Avrupa Ülkelerinin Çoğunda Gece Kornaya Basmak Yasak

sürüş yasakları

Avrupa da gece kornaya basmak her ne haldeyseniz sürüş yasakları olarak kabul edilmiş. Bu yasağın neden ortaya çıktığı ayrıntılarıyla bilinmese de gece gereksiz gürültü yapmanın önüne geçileceğinden olabilir.

5)İsviçre’de Pazar Günü Araba Yıkamak Yasadışı

Türkiye de genelde Pazar günleri yıkanan araba yıkama işlemi sürücüler tarafından rahatlatıcı bir aktivite olarak kabul edilirken İsviçre de böyle bir şey yapmanız mümkün değil. Sürüş yasakları listesinde anlam veremediğimiz bir yasak daha.

6)California’da Kadınlar Uyuduğu Kıyafetlerle Dışarıya Çıkamaz

İlginç olarak değerlendirebileceğimiz sürüş yasaklarından biri de kadınların California’da sabahlıklarıyla dışarıya çıkamayacak olmasıdır. Böyle bir kuralın neden var olduğu bilinmiyor ancak sürüş yasakları listesinde garip bir kural olduğu açık.

7)İsveç’te Farlarınız Sürekli Açık Olmalı

sürüş yasakları

Araba kullanırken genelde gece farlarını kullanırız ancak isveç gibi günlerin kısa olduğu ülkelerde farları sürekli olarak açık tutmak zorundayız.. Gece gündüz ayrımı yapılmayan bu tür sürüş yasakları güvenlik açısından düşünülmüş yasaklar olarak değerlendirilebilir.

8)Güney Kıbrıs’ta Arabada Yiyecek ve İçecek Tüketemezsiniz

Sürüş yasakları

Arabada giderken bir şeyler atıştırmak veya serinlemek adına soğuk içecekler içmek bizi rahatlatırken Güney Kıbrısta bunu yapmanız suç olarak kabul ediliyor. Su içerken bile yakalanmanız sorun yaratabilir. Ama tabi yakalanmazsanız sorun yok.

9)Fransa’da Yanınızda Alkolmetre Bulundurmanız Gerekiyor

Bunun nedeni sürücülerin alkol aldıkları zaman kendisini anlık olarak kontrol etmelerini sağlamak içindir. Eğer yanınızda alkolmetre bulundurmuyorsanız ceza yiyebilirsiniz.

10)Almanya’da Çıplak Araba Sürmek Yasal

Bu durum hakkında bir sınırlandırılma getirilmemesi oldukça ilginç. Almanya’da arabanın içi özel alan olarak kabul edildiği için çıplak bir şekilde araba sürmek bir sorun teşkil etmiyor.

İkinci El Otomobil İlanları

 

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here