Dodge Dart modeli bu yıl içerisinde sadece üç adet sattı.

Dodge dart modeli artık üretilmemekte. 2016 yılında üretimi durdurulan model için talep oldukça düşük. Fiat markası olan Dodge, Amerika’da Dart olarak ülkemizde ise Egea modelini satmaktaydı. FCA’nın yayınlamış olduğu rapora göre bu yıl üç adet Dart sahiplerine teslim edilmiştir. Sizler için hazırladığımız içeriğin detaylarını birlikte inceleyelim.

Dodge Dart Modeli ABD’de Yalnızca Üç Adet Satıldı

Satılan üç otomobil daha önceleri yaklaşık altı yıl boyunca sahiplerini depoda beklemekteydi. Satış raporuna göre, Fiat 124 Spider, 500 ve 500L’nin ABD pazarından birkaç yıl öncesinde çıkmış olmasına rağmen yeni satıldığını göstermiştir. Öyle ki, 2022’nin 3.çeyreğinde satılan Dart modeli sayısı, 2021’in 3. çeyreği ile kıyaslandığında benzer oranları gösteriyor.

Raporda şu ana kadar Dodge Dart’ın dört adet satışı görülmekte. Ocak-Eylül arasında Dodge Dart modelinin kaç adet sattığını açıklamakta. Jeep, RAM, Dodge, Fiat, Chrysler Alfa Romeo’dan oluşmakta olan FCA markaları şimdilerde Stellantis grubu altında toplanmıştır. Rapora göre Ocak ve Eylül ayları arasında 1.199.407 adet satış gerçekleştirilmiştir. Tüm satışlar geçen yılla aynı döneme göre karşılaştırıldığında yüzde 12 oranında bir azalma söz konusu.

Dart model ismi 60’lı yıllardan beri mevcut. İlk olarak orijinal model 1976 yılında duyurulmuştur. Aynı zamanda FCA bünyesinde bulunan Dodge, 2012 yılında kendi platformunu Fiat ile paylaşarak Egea modelini, Dodge Dart olarak satışa çıkartmıştır. Böylelikle önden çekişli bir otomobil olan Egea modeli Dart olarak satılmaya başlamıştır. Dart modeli gövde tasarımı İtalyan Carrozzeria Ghia tarafından tasarlanmıştır. 1960 yılında düşük fiyatlı ancak üst sınıf bir otomobil olarak piyasaya sürülmesi planlanmış. Daha sonra 1962 yılında orta sınıf ve 1963’te kompakt bir yapıya kavuşmuştur. İlk önce bir gösterim otomobili olarak piyasaya çıkmıştır. Daha sonraları günümüzdeki halini alarak piyasada FCA bünyesindeki yerini almış. 2016 yılında üretimi durdurularak piyasadan çekilen model artık kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılanmamaya başlamıştır ki, bunu satış raporlarından da anlamaktayız.

Bu konu hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Düşünce ve önerilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda yorum kısmında fikirlerinizi de belirtebilirsiniz.

İkinci El Araç İlanları

Arabam Kaç Para

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here