Dacia Manifesto Sahnede! İşte Yeni Nesil Arazi Aracının Özellikleri;

0
1489
Dacia Manifesto, önden görünüm

Dacia Manifesto yeni nesil arazi aracı geldi. Yeni Buggy tarzı elektrikli ve dört tekerlekten çekişli arazi aracı tanıtıldı. Model değişik tasarımıyla dikkatleri üzerine toplamayı başardı. Ayrıca su geçirmeyen iç mekanı ve uyku tulumuna dönüşen koltuk kılıfları ile yenilikçi çözümleri de arazi severlerin ilgisini çekti. Halihazırda Renault Grubu, elektrifikasyon için büyük adımlar atıyor. Bununla birlikte de tüm markaları ile birlikte dönüşüyor. Bunun  bir parçası olan Dacia da yeni konsept aracı ile ortaya çıktı.

 Dacia Manifesto Arazi İçin Tasarlandı

Dacia Manifesto, önden görünüm

Yeni konsept araç şirketin diğer modellerinden oldukça farklı. ‘Buggy’ adlı tasarımıyla dikkat çeken araç tamamen arazi için geliştirilmiş. Ön tarafında yeni logosu ve aydınlatmaları yer alıyor. Alt kısımda ise güçlü bir LED ışık kümesi mevcut. Bunun sebebi sürücüye arazide yüksek görme açısı vermek. Böylece arazide karşılaşacağı engelleri daha net görmesi mümkün olacak.

Kapısı ve Camı Olmayan Konsept Araç

Dacia Manifesto, yandan görünüm

Dacia Manifestonun ne camı ne de kapısı var. Ön kısmındaki kanca ve vinçleri ile tamamen araziye uygun. Üstelik havasız arazi lastikleri ile de gücüne güç katıyor. Ek olarak çıkarılabilir çubuklara sahip modüler tavana da sahip. Arka kısmında ise aydınlatılmış Dacia yazısıyla ve stoplar yer alıyor. Alt kısımda ise çeşitli elektronik cihazlar için güç çıkışlarının yer aldığı panel mevcut.

Dacia Manifesto ile Pratik Çözümler

Dacia Manifesto, iç mekan

Macera severler için birebir olan konsept modelin iç mekanı çözümlerle dolu. Daha kolay bir kamp deneyimi sunmayı amaçlayan araçta yıkanması mümkün materyaller yer alıyor. Ayrıca koltuk kaplamaları istenildiği zaman yerinden çıkıyor. Üstelik birer uyku tulumuna dönüşüyor. kullanılabiliyor. Ek olarak öndeki LED aydınlatma da yerinden çıkabiliyor. Böylece ihtiyaç olduğunda el feneri işlevi görüyor. İçerisinde bazı malzemeler geri dönüşümlü malzemelerden oluşan araç bu anlamda çevreci bir kimliğe de sahip.

Dacia Manifesto, arkadan görünüm

Şimdilik teknik detayları belli değil. Ancak aracın dört tekerlekten çekişli olduğu verilen bilgiler arasında. Çünkü bu araç bir gösteri aracı. Bu nedenle de üretim aşamasına geçilmeyecek. Dacia Tasarım Müdürü David Durand, konu hakkında açıklama yaptı. Manifestonun markanın vizyonunu yansıttığını söyledi. Ayrıca bu araçtaki özelliklerin gelecekteki Dacia modellerinin ön izlemesi olduğunu belirtti.

Sıfır KM Dacia Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here