Chevrolet Corvette C9 Tasarımına Başlamış Olabilir. Bu alanda Corvette modellerinin sürücüler tarafından beğenilmesi markanın eskiye dayanan Corvette modelinin çıkaracağı C9’un izlerine rastlandı mı? Detaylar haberimizde.

Chevrolet Corvette C9

C7 Chevrolet Corvette seleflerine göre nispeten kısa bir ömre sahipti. Sadece 2014 ile 2019 yılları arası satılan, spor otomobil C7; C6 (2005-2013) ve C5 (1997-2004) kadar uzun süre satışta kalamadı. Hatta orijinal C1 bile 1953’ten 1962’ye kadar çok daha uzun süre satıldı. Tüm bunları göz önünde bulundurarak, C8 ve Chevrolet Corvette C9’un üretim süreci sonrası satış grafiğinin C7 gibi olması muhtemel olabilir mi? Eğer öyleyse, Chevrolet tasarımcıları bunun olmaması için kollarını sıvamak zorunda diyebilir miyiz? Tam bu varsayımları üzerine bir gelişme yaşandı. GM Design İnstagram hesabında paylaşılan görselde akıllara Chevrolet Corvette C9 için bazı fikirler oluşabileceğini getirdi.

General Motors İnstagram Paylaşımı İle Dikkat Çekti

General Motors Design tarafından Instagram’da yayınlanan bu görsel, Chevrolet Corvette C9’un neye benzeyebileceğine dair ilk önizleme olabilir. Alternatif olarak, bu etkileyici tasarım C9 için erken bir taslak olabilir.

Yan hava delikleri araç daha radikal bir görünümde olmasına rağmen eski corvetteler de olduğu gibi bumerang şekline benziyor. Ayrıca araçta bir dahili arka spoiler var ve ön çamurluklar C8 tasarımını andırıyor.

Tasarım C9’un Elektrikli Olduğunu Mu Anlatıyor? 

Görsel Chevrolet Corvette C9 için tahmin yürütmek konusunda erken olabilir. Chevrolet ön motor tasarımına dönmeyeceğini dile getirmişti ancak bu taslakta açıkça orta motor görünüyor. Paylaşılan tasarımda radikal tasarım esintileri bulunduğu için de kafalarda yeni C9 elektrikli mi olacak sorusu belirebilir. Ancak kesin olan bir şey var ki o da C8 modelinin hibrit versiyonunun çıkacak olması. Benzer tasarım çizgileri bu gelişmenin habercisi de olabilir.

General Motors yakın zamanda elektrikli bir model için söz verdi ve Corvettenin elektrikli olmaması için hiçbir neden yok.

Bu paylaşım gerçekten erken bir Chevrolet Corvette C9 modelinin habercisi ise o zaman bizler yani haberi okuyanlar olarak taslak aşamasında olan ve üretime hazır hale gelen yeni elektrikli Corvette C9 modeline bakıyor olabiliriz. Chevrolet zaten on yıllardır süren ön motor tasarım geleneğini son verdi. İçten yanmalı motordan kurtulmak ve daha çevreci bir otomobil ile EV rekabetine ortak olup geleceğe dönük bir adım adım atmak Chevroletten beklenen bir hareket.

İkinci El Otomobil İlanları

 

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here