Chery Türkiye Pazarında Çıkacak 3 Modelini Getirdi

0
3792
Chery Türkiye otomobilleri geldi

2022’nin başlarında açıklanan ve o zamandan beri ülkemize tekrardan giriş yapmaya hazırlanan Çinli otomobil üreticisi Chery Türkiye pazarına giriş için sona yaklaştı. Şirket, 1.6 litrelik benzinli motorlara sahip üç farklı SUV modeliyle yeniden ülkemize giriş yapacak. 2022’nin sonunda resmi olarak satışa çıkacak modeller ise şimdiden ülkemize geldi. Artık son demlerdeyiz diyebiliriz. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Chery Türkiye Pazarında Ses Getirmek İstiyor

Çinli otomobil üreticisi Chery, 3 farklı SUV modeliyle bu yılın sonunda ülkemizde yeniden satışa başlayacak. Chery, Türkiye pazarında satışa sunacağı modelleri ise açıkladı. İlk olarak satışa sunulacak 3 model, sportif coupe SUV modeli olan Omoda 5, Tiggo 7 Pro ve 7 koltuklu orta boy SUV Tiggo 8 Pro olacak. Fakat eğer otomobilleri görmek isterseniz şimdiden görmeniz mümkün. Her ne kadar otomobiller resmi olarak yıl sonunda satışa çıkacak olsa da şimdiden ülkemize geldiler. Chery, satışa sunacağı 3 farklı modeli de Türkiye’ye getirdi. Belki de tam olarak yıl sonunu beklemeden bu otomobilleri satışta görebiliriz kim bilir?

Diğer yandan ise Chery, ülkemizde sadece otomobil satışı yapmayacağını da açıkladı. Chery Türkiye Başkan Yardımcısı Zhenghai Mei bu konuda bazı açıklamalar yaptı. Mei, Türkiye’de sadece satışla sınırlı kalmayarak üretim alanına da gireceklerini belirtti.

3 Farklı Model, 3 Farklı Stil

Çinli otomobil devi Chery, Türkiye pazarında piyasaya süreceği ilk 3 model için de bazı açıklamalar yaptı. Bunlardan ilki olan Omoda 5 için şirket, Tech Chery tarafından piyasaya sürülen ve gençlerin estetik özelliklerine hitap eden ilk küresel otomobil olarak bahsetti. Model ise cidden bu açıklamayı hak ediyor. Çerçevesiz bir ön yüze sahip olan modelin her ızgarası sanatsal bir iç içe geçmiş ışık ve gölge duygusu oluşturan elmas kesimli metal öğelerle süslenmiş durumda. Bu sebepten dolayı kesinlikle gençlerin estetiğine hitap edeceğini düşünüyorum. Diğer model olan Tiggo 7 Pro ise keskin ve parlak matrix LED akıllı farlara sahip. Bu sayede ise model, kesinlikle farklı duyguları karşısındakine hissettirebiliyor. Ayrıca Tiggo 7 Pro, şirket tarafından orta ve üst düzey sınıfın lüks iş amiral gemisi olarak görülüyor.

Son olarak ise bahsetmek istediğim konu piyasaya sürülecek modellerin motorları. Türkiye’de satışa çıkacak olan 3 adet Chery SUV modelinde de Acteco motorlar mevcut. Peki nedir bu motorları özel kılan? Acteco motorlar şu anda Çin’in en iyi 10 motorundan biri olarak kabul görüyor. Buna göre de Chery modellerinin, piyasaya çıktıktan sonra kesinlikle tavsiye edilebileceğini düşünüyorum.

Satılık Tüm Chery Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here