Castrol, süper otomobilin yağcısı oldu

0
923

Madeni yağ markalarından Castrol, İsveçli yüksek performans spor otomobil üreticisi Koenigsegg ile yeni bir işbirliği içinde olduklarını açıkladı.

Castrol, İsveçli süper spor otomobil üreticisi Koenigsegg ile de çalışmaya başladı. Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinin tercihi olan Castrol, markanın yeni mega otomobili olan One:1’in tercih edilen global motor yağı partneri oldu. Yeni anlaşma, Castrol ve Koenigsegg’in hem araç hem de yağ gelişim ve testlerinde işbirliği yapmaya devam etmesini de sağlayacak. Bu kapsamda Koenigsegg’in One:1 ile 0-300 km/s ve 300-0 km/s dünya rekorlarını kırma girişimlerinde Castrol geliştirme ekibi, Koenigsegg ile birlikte çalışıyor.

TESTLERDEN ONAY ALDI

Dünyanın ilk bir megavat gücünde üretilen otomobili olarak ön plana çıkan Koenigsegg One:1, adını aldığı 1’e 1’lik şaşırtıcı güç / ağırlık oranıyla dikkat çekiyor. Hafif ve kompakt One:1’ın motoru dünyada üretilen araçlar arasında en yüksek basınca sahip olanlarından biri olarak dikkat çekerken estlerden sonra TITANIUM FST™ ile güçlendirilmiş Castrol EDGE bu araç için tercih edilen motor yağı olarak seçildi.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here