1916 yılında uçak motoru üretmek amacı ile kurulan BMW, zamanla otomobil sektöründeki en başarılı markalardan biri olmuştur. BMW, günümüzde otomobil endüstrisinin en değerli ve performanslı araçlarını üretmektedir. Bugün sizlere BMW’nin bilinmeyen konsept araçları ve modellerini tanıtacağım.

328 HommageBMWnin Bilinmeyen Konsept Araçları

2011 yılında üretilen otomobil konsepti, 1930’larda üretilen 328’e benzemektedir. Otomobilin aksanları, M6’da kullanılanla aynı malzeme olan karbon fiber takviyeli plastikten yapılmıştır. Gücü, 3.0 litrelik altı silindirli bir motordan gelmektedir. Otomobilin toplam ağırlığı 780 kilogramdır. Otomobilin özellikleri ve tasarımı çok güzel olsa da hiçbir zaman üretime geçilmemiştir.

Konsept CSBMWnin Bilinmeyen Konsept Araçları

BMW, 2007’de Şangay Otomobil Fuarı’nda Concept CS’yi sergilemiştir. 2008’deki mali çöküş nedeniyle proje, hayata geçirilememiştir. Otomobil 6.0L V12 ile donatılmıştır. Tasarım ve teknik özellikleri olarak son derece başarılı olmuştur. Ayrıca ilk duyurusundan sonra otomobil severlerin ve bayilerin olumlu yorumlarını almayı başarmıştır.

Konsept Coupe Mille MigliaBMWnin Bilinmeyen Konsept Araçları

BMW’nin tartışmalı tasarımcısı Chris Bangle’ın pek çok sıra dışı projesinden biri olan Coupe Mille Miglia, Z4 M’in değiştirilmiş versiyonudur. Otomobil ismini, BMW’nin en yüksek ortalama hız rekorunu elinde tuttuğu efsanevi Mille Miglia yarışından almaktadır.

E25 TurboBMWnin Bilinmeyen Konsept Araçları

“BMW’nin Bilinmeyen Konsept Araçları” listemizin sonuncusu E25 Turbo olmaktadır. M1’in öncüsü olan E25 turbo, tasarım ve özellik bakımından BMW’nin en yaratıcı ve önemli konseptlerinden biridir. 1972 Münih Olimpiyatları için üretilen bu araç, 276 beygir güce sahiptir. Toplamda sadece iki adet üretilmiştir. Fakat otomobilin tasarımı, gelecek yıllardaki araçlara ilham vermeye devam etmektedir.

İkinci El BMW Otomobil İlanları

İkinci El BMW SUV İlanları

1 YORUM

  1. bmw tasarımlarında her zaman bir itici taraf oluyor ama sonradan alışıp seviyorsun genel olarak böbrek tasarımından meydana geliyor sanırım.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here