Skoda, 2021 Yılında Toparlanmayı Hedefliyor

Dünya’da yaşanan sorunların bitmemesine rağmen Volkswagen’in sahibi olduğu Skoda, 2021 yılında toparlanmayı hedefliyor… Skoda Auto, Çarşamba günü, önümüzdeki beş yıl içinde gelecekteki teknolojilere yaklaşık 2,5 milyar avro yatırım yapacağını ve yarısından fazlası elektrikli araç yatırımına gideceğini açıkladı.

Çek Cumhuriyeti’nin en büyük ihracatçısı, 2021 yılında küresel araba satışlarındaki düşüşten sonra toparlanmayı umut etmektedir. Fakat koronavirüs salgını ve sektörü sarsan yarı iletken parça sorunu konusunda belirsizlikle karşı karşıya kalmıştır. Finans direktörü Klaus-Dieter Schuermann, “Bu yıl muhtemelen Skoda Auto’nun grup performansının iyileşmesini ve satış gelirinin geçen yılki seviyenin önemli ölçüde üzerinde olmasını bekliyoruz.” dedi.

Skoda, Çarşamba günü yapılan açıklamada 2020 yılında  %54.5’lik düşüş ile 756 milyon Euro’ya ulaştığını bildirdi. Satış gelirleri %13,8 düşüşle 17,1 milyar Euro’ya geriledi. Pandeminin başlangıcındaki üretim kesintilerinin ardından %19 düşüşe ve en büyük tek pazarı Çin olmasına rağmen küresel teslimatlar, 1 milyon arabanın üzerinde kaldı.

Parça tedarikindeki sorunlar devam edecek…Skoda, 2021 Yılında Toparlanmayı Hedefliyor

Skoda’nın yaptığı açıklamaya göre otomobil üretimindeki parça tedarik sorununun devam etmesi beklenmektedir. 2021’in sonunda çözülmesi beklenen sorun, bütün otomotiv üreticilerini etkilemektedir. Ayrıca Skoda, gelecek yıllardaki Avrupa satışlarını tamamen elektrikli otomobillerle sürdürmeyi planlamaktadır. Bu plan, çekirdek pazar yeri olarak tabir edilen Avrupa ülkelerindeki emisyon değerleri ve çevre politikaları neden olmaktadır. Skoda, 2021 Yılında Toparlanmayı Hedefliyor. Ayrıca otomobil üreticisi, beş yıllık yatırım planının bir parçası olarak elektromobilite geliştirmeye 1,4 milyar Euro yatırım planlamaktadır.

İkinci El Skoda Araç İlanları

1 YORUM

  1. Skoda, Peugeot ve Hyundai gibi markalar ciddi yatırımlar ile çok daha kaliteli ve pek çok aracı geride bırakacak bir sıçrama yaptılar.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here