Toyota ve Isuzu ortak kamyonet üretmek istiyor… Toyota Motor  ve Isuzu Motor, sermaye ittifakını duyurdu. Ticari araçlarda rekabet avantajlarını güçlendirmek için ortaklığı yeniden canlandırdılar. Otomobil üreticileri, Toyota kamyon birimi Hino Motors Ltd’nin, bağlantılı araçlar ve yakıt hücresi teknolojileri de dahil olmak üzere geleceğin ticari kamyonlarını ortaklaşa geliştirmek için anlaşmaya katılacağını açıkladı.

Toyota ve Isuzu Ortak Kamyonet Üretmek Anlaşmanın en önemli noktalarından biri de Toyota ve Isuzu’nun, 2018’de dizel motorlara odaklanan 12 yıllık sermaye bağını feshetmesi oldu. İki ayrı otomobil üreticisinin ortak bir projede buluşmasının nedeni; geleneksel otomobil üreticilerinin, elektrikli ve sürücüsüz arabalar geliştiren teknoloji devleri ve artan rekabetle karşı karşıya kalmasından dolayı gerçekleşmiştir. Bir basın toplantısında “Küçük dizel motorları birlikte geliştirmeye çalışmıştık ancak belirli projeleri pek tanımlayamadık. Daha sonra ayrılıp kendi yolumuzu bulmaya karar verdik” dedi. “Ancak daha sonra EV, ortak araştırma ve geliştirmenin gerçekleşebileceği yeni bir ortak zemin haline geldi.” diyerek açıklamalarda bulunuldu.

Yapılan anlaşmaya göre Toyota, Isuzu’da 42,8 milyar yen değerinde (3.118.051.635,64 TL) %4,6 hisse alacak. Üç şirket, Toyota’nın %80’ine ve diğerlerinin% 10’una sahip olduğu yeni bir ortak girişim kuracaklarını belirttiler. Toyota hisseleri, çoğunlukla Tokyo borsasına paralel olarak %2.2 düştü, ancak Isuzu Motors hisseleri %5.4 oranında düştü. Hino Motors Ltd, Çarşamba günkü işlemleri% 1 düşüşle tamamladı. Toyota ve Isuzu ortak kamyonet üretmek istemesi, kullanıcılarda güvensizlik yaratmıştır.

İkinci El Toyota İlanları

İkinci El Isuzu İlanları 

İkinci El Kamyonet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here