BMW X8 Kamuflajlarla Yakalandı

0
2127
BMW X8

BMW, Bentley Benteyga ve Rolls-Royce Cullinan’a rakip olacak lüks bir SUV üzerinde çalışıyor. Bu casus fotoğraflar ile daha önceden ortaya çıkan BMW X8 prototipine daha yakından bakıyoruz.

2018 yılında BMW’nin yaptığı küresel patent başvurularının ardından X8 olarak isimlendirilecek model, BMW’nin en pahalı modeli olacak gibi görünüyor. Bu yıl lansmanı yapılacak model, kamuflajların yoğunluğuna bakılacak olursa en az bir kaç ay sonra tanıtılacak.

BMW SUV İlanları

Casus fotoğraflara göre BMW X8, daha öncesinde herkesin düşündüğü gibi Audi Q8 veya Lamborghini Urus’a rakip olarak konumlandırılmayacak. Arka kısmının dikliği ve uzatılan tavan çizgileri ile büyük boyutlu bir SUV’nin bizi beklediğini söyleyebiliriz.

X8 prototipinin X7 modelinden farklı bir stil beklediğini söyleyebiliriz. X7 modelinde öne çıkan devasa ön ızgaraların benzeri kullanılacak gibi görünse de kaput ve tampon tasarımında farklılıklar olacak.

X7 yakın zamanda bir makyaj operasyonu geçirecek ve ön far grubunun X8’in prototipinde olduğu gibi daha dar olacağı düşünülüyor.

BMW X8 için ne düşünüyordu?

Autocar dergisinin yapmış olduğu habere göre, 2018 yılında BMW’nin model geliştirme başkanı Klaus Fröhlich şu sözleri söylemişti: ” BMW model yelpazesinin en üst kısmına yeni bir ekleme yapmayı düşünüyoruz, sektör hızlı büyüyor bu yüzden buna fırsatımız olacak.”

Bu açıklamadan sonra ara veya en üst modellerin pek gerekli olmadığı düşünülse de BMW X2, X4 ve X6 ile oldukça iyi satış rakamlarına sahip. X8 için ise özellikle Çin pazarı hedefleniyor.

X7 çıkmadan önce de yeni amiral gemisinin coupe veya uzun dingile sahip bir versiyonunun çıkıp çıkmayacağı tartışılıyordu. Uzun dingil mesafesine sahip modelin Rolls- Royce Cullinan modeline bir rakip olacağı düşünülüyordu.

Teknik detaylar henüz açıklanmadı fakat X8’in bir Plug-in Hibrit modeliyle geleceğini biliyoruz. Aynı zamanda X7 ile ortak motor seçenekleri kullanılacağı bekleniyor. Aracın resmi tanıtımından sonra ise X8 M Performans modeli de bekleniyor.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here