BMW i3 200 Bin Adetlik Üretim Rakamına Ulaştı

0
1384

200.000 ‘inci Araç Banttan İndi

BMW için çok önemli bir model olan İ3, BMW markasının tamamen elektrikli olarak üretmiş olduğu ilk kompakt modeldir.  Öyle ki günümüze kadar 200 bin adet üretilmiştir. 200.000 inci araç fluid black rengiyle banttan indi.

Bmw i3

BMW İ3 Emisyonsuz Sürüşün Dünyaca Ünlü Sembolü

BMW modeli  i3, sürdürülebilir mobilite segmentinde öncü olan ve tamamen elektrikle çalışan ilk seri üretim modeldir.  Emisyonsuz motoru ve karbon fiber yapılı plastikten (CFRP) tasarlanmış çevre dostu gövdesi sayesinde 7 yıl sonra bile temiz ve verimli sürüş meraklılarını cezbediyor. Şehir hayatında emisyonsuz mobilite için devrim niteliğinde bir otomobil konsepti olarak geliştirilen BMW i3, diğer otomobil üreticilerini elektrikli mobiliteye geçmeye teşvik etti. Bugün, yedinci varoluş yılından sonra, BMW i3 sadece kendi segmentinde en çok satan premium otomobil değil, aynı zamanda emisyonsuz şehir içi sürüşün dünyaca ünlü bir sembolüdür.

Bmw i3

BMW İ3 Geri Dönüşümlü Parçalardan Üretildi

BMW i3, BMW’nin tamamen elektrikle çalışan ilk büyük ölçekli modeli olarak öne çıkıyor ve markanın karbon fiber takviyeli plastikten (CFRP) yapılan ilk otomobili oldu. Tamamen elektrikli sürüşe ek olarak, i3 aynı zamanda oldukça sürdürülebilir olan yeni bir premium mobilite konseptini temsil ediyor. Dış cephenin boyanması, geleneksel işlemlere kıyasla yüzde 75 daha az enerji ve yüzde 70 daha az su gerektirir. BMW i3’ün termoplastik dış yüzeyi için kullanılan malzemelerin yüzde 25’i geri dönüştürülür veya yenilenebilir. İçerisinde büyük miktarda yenilenebilir ve geri dönüştürülmüş malzeme kullanan BMW i3’ün üretiminde kullanılan enerji fabrika tesislerindeki rüzgar türbinlerinden sağlanırken, tüm üretim süreci mümkün olan en düşük çevresel etki ile gerçekleştiriliyor.

Bmw i3

BMW i3, BMW’nin elektrikli araçlar alanındaki gelişimini büyük ölçüde hızlandırırken, BMW İ modeli tüm şirketin gelecekteki atölyesi haline geldi. Yüksek voltajlı depolama ünitesinin toplam enerji içeriği neredeyse ikiye katlanarak 22,6 kWh’den 42,2 kWh’ye çıktı.  WLTP test verilerine göre BMW i3’ün menzili 285 ila 310 kilometrelere ulaştı. BMW i3’ün uzmanlığına dayalı olarak, sürüş, güç elektroniği ve şarj teknolojisi alanlarında pek çok yenilik yapılmıştır. Beşinci nesil BMW eDrive teknolojisi artık seri üretime hazır ve markanın teknik alandaki amiral gemisi BMW iNEXT 2021’de üretime başlayacak.

Bmw i3

Alman Otomobil Kulübü (ADAC) tarafından 2019 yılında bir araştırma yapıldı. Bu araştırmaya göre tamamen elektrikli araçların sadece ekolojik avantajları değil, aynı zamanda önemli ekonomik avantajları da var. Hesaplamalara göre, motor performansı ve donanım açısından, BMW i3’ün toplam maliyeti, benzer içten yanmalı motorlara sahip BMW modellerinden ortalama olarak yaklaşık% 20 daha düşük. Ülkemizde elektrikli araçların vergi avantajları ile bu oran daha yüksek bir seviyeye çıktı.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here