BMW, iki milyonuncu BMW 7 Serisi sedan aracını montaj hattından indirdi. BMW Group, tamamen elektrikli bir BMW i7 olan amiral gemisi BMW 7 Serisi sedanın iki milyonuncu örneğini Almanya, Dingolfing’deki montaj hattından indirdi. Alman şirket 1977’den beri 7 Serisinin üretimini sürdürmekte. Bununla birlikte şirket, üretimde yeni bir kilometre taşını kutluyor. Bu dönüm noktası, BMW’nin Almanya’daki Dingolfing fabrikasında yenilenmiş, yedinci nesil 7 Serisi lüks sedan seri üretimine başlanmasından 6 ay sonra geldi. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

BMW 7 Serisi 1977’den Beri Aynı Fabrikada Üretiliyor

1977 yılından beri BMW tarafından üretilen 7 serisi 2022 yılında tam 2 milyon üretime ulaştı. Bu başarı ile Alman üretici de büyük bir kilometre taşını devirmiş oldu. Tam 45 yıldır piyasada bulunan 7 Serisi ise görünüşe göre bir bu kadar daha piyasada kalacak. Şimdi ise BMW tarihi için dönüm noktası olan aracın özelliklerine bir göz atalım. Dönüm noktası olan araç, vegan iç mekana sahip Karbon Siyahı BMW i7 xDrive60 tamamen elektrikli bir sedandır. BMW i7 şu anda 536 beygir gücü ve 744 Nm tork üreten iki elektrik motoru ve 833 km menzil sağlayan 101,7 kWh pil paketine sahip.

BMW 7 Serisi

Diğer yandan ise BMW 7 Serisinin 2 milyonuncu aracını üreten Dingolfing fabrikası da şirket tarihindeki yerini aldı. Bu sebepten bu fabrikaya da biraz göz atalım. Aslına bakarsak bu fabrika 1977’de BMW 7 Serisinin ilk üretimine başlanan yer. Burada orijinal E23 nesli ile 7 Serisi birleştirilmeye başlandı. Bu sebepten 2 milyonuncu aracı banttan indiren bu fabrika oldukça tarihi bir yer olarak sayılabilir. Ayrıca fabrikanın yöneticisi Christoph Schroder de konu ile ilgili açıklama yaptı. Schroder açıklamasında “BMW 7 Serisi bizim en iyi modelimiz. Araç içerisinde en ilerici ve en son teknolojileri birleştiriyoruz. Beni özellikle gururlandıran şey ise 45 yıl önce ilk defa tanıtıldığından beri bu seriyi burada üretiyor olmamız.” dedi.

Satılık Tüm BMW 7 Serisi Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here