2018 BMW M5 Detaylı İncelemesi

1
17380
2018 Model BMW M5

2018 BMW M5’in performansı nasıl? Sıfır BMW M5 alınır mı ya da sıfır km M5’in fiyatı ne? Peki BMW M5 kaç yakıyor? 2018 BMW M5 hakkında merak edilenleri yanıtladık…

Sıfır BMW M Serisi İlanları İçin Buraya Tıklayın!

BMW M5 2018 modeli testi yaptık ve izlenimlerimizi paylaştık. Karşınızda 2018 M5 test izlenimleri…

Kabul edelim ki BMW deyince hepimiz konunun prestijle ilgili kısmını onaylıyoruz. Belki BMW, dünyanın en prestijli markası değil ama bu algı konusunda en popülerlerden biri. Özellikle de Türk tüketici için BMW başka bir çizgide. Peki, markanın abi modeli BMW M5 hakkında ne söylenebilir?

2018 Model BMW M5 Hakkında Bilgiler

Aracın teknik özelliklerini ayrıntılı olarak paylaşacağız ama yeni M5 hakkında söyleyeceğimiz ilk şey, bu otomobilin ilk 4 tekerden çekişli M5 olduğu. Sedan karoserde 4 tekerden çekiş fikri zaten hep çok karizmatikti…

BMW M5 2018’in Görsellerine Bakalım mı?

BMW M5 görsellerine bakmak için galerinin üzerine tıklayınız!

BMW M5 2018 modeli hakkında diğer önemli detay da aracın 5 metre boyunda olması. Yani aslında 4965mm. Yayla gibi araba ya da gemi gibi araba derler ya o, bu işte. İnanmayacaksınız ama bu uzun boyuna, kalıbına, endamına rağmen manevra kabiliyeti mükemmel.

Yeni BMW M5 hakkında daha doğrusu yeni M5’in motoru hakkında söylenecek yegane şey de onun 600HP gücünde bir sedan olması. Sedan alıyorsunuz peki, neden bu kadar güçlü motor? Amaç ne? Amaç, prestij, güç, ve en iyisine sahip olmak…

Gelelim 2018 BMW M5 teknik özelliklerine ve diğer detaylara:

BMW M5’in Tasarımı Nasıl?

Tasarım konusunda şık, havalı, lüks bir arada. Ama asla sıradışı değil. Alıştığımız klasik M5 imzası bu. Zaten BMW radikal değişimleri sevmez. Bu nedenle BMW M5 tasarımı hakkında detaylı bilgiye gerek yok. Gelelim iç mekana..

BMW M5 İç Mekan Detayları Nasıl?

İç mekanda araç, konfor, prestij odaklı. Zaten o, bir patron otomobili.Malzeme ve işçilik kalitesi tavan yapmış. Küçük eşya gözleri bu kadar mı konforlu olur. Ele uyumlu direksiyon simidi, her detayın ergonomik olduğu ama ilk bakışta da acayip havalı göründüğü bir otomobilin içindeyiz. Hem ön hem de arka koltuklar oturma pozisyonunu mükemmel kılıyor.

2018 Model BMW M5 Kaç Para?

BMW M5’in fiyatı el yakıyor. Baz fiyatı 297.429 Euro. Sıfır M5 fiyatı pek çok açıdan tartışma konusu olur. Euro’nun TL karşısındaki yüksekliğinden dem vuranlar, bu fiyatı hak eder mi diye sorgulayanlar, böyle lükse ne gerek var diye düşünenler…liste uzar gider. Ama bir gerçek var ki BMW M5 fiyatı konusundan bağımsız olarak her otomobil tutkununun mutlaka deneyimlemek isteyeceği bir otomobil.

BMW M5 Motoru Hakkında Konuşalım!

Konuşalım, çünkü öyle böyle bir sedan performans değil bu…Öncelikle farklı sürüş modları var. BMW mühendisleri, sürüş kişiselleştirme konusunda biraz aşmışlar. Hem motor, hem sürüş, hem çekiş sistemi hem de süspansiyon kişiselleştirilebiliyor.

Bu arada yeni M5 için ilk 4 tekerden çeker M5 dedik ama sürüş modlarından biri sadece arkadan itişle çalışmayı sağlayacak şekilde optimize edilmiş bir teknolojiye sahip. Ama aracı ilk çalıştırdığınızda yani standart sürüş modu (sürüşü kişiselleştirmezseniz) 4X4. Sport ve bir de Sport+ seçenekleri var. Bu son iki modda iken araç hem daha hızlı hem de daha seri vites geçişi yapıyor. Bu iki mod aslında biraz performans keyfi için.

Aktif M diferansiyel adlı sistem, müthiş çalışıyor. Islak zeminde bile aracın virajda kaymasını önleyip çizgiyi bozmuyor.

Özetle V8 motor, 600 HP gücünde ve 1800-5600 d/d arasında 750Nm tork değerine ulaşıyor.

Bu arada tüm sürüş, çekiş ve şanzıman kişiselleştirme ayarlarını direksiyon üzerindeki ergonomik kulakçıklarla yapabilmek acayip bir deneyim.

2018 BMW M5 Benzinli Motorunun Teknik Özellikleri

  • Motor Tipi ve Konumu: V, çift turbo, Önde, uzunlamasına
  • Yakıt Türü: Benzin
  • Silindir/ Subap Sayısı: 8/32
  • Motor Silindir Hacmi: 4395cc
  • Motorun Maksimum Güç Değeri: 441 kW/600Hp 5600-6700 d/d
  • 0-100km/s Hızlanma:3,4sn
  • Maksimum Hız: 305km/s
  • Ortalama Yakıt Tüketimi: 10,5 litre

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here