Bentley Flying Spur Ailesinin 40 Bininci Üyesini Kutluyor

0
877
Bentley-40k
Bentley-40k

İngiliz markası Bentley, Crewe fabrikasından çıkan Flying Spur’un 40.000’inci üretimini kutluyor.

İngiliz üretici Bentley, Flying Spur’un ailesinin 40.000’inci üyesini kutladı. Tam olarak 15 yıl ve üç nesil modelin ardından, yıl dönümü arabası İngiltere’nin Crewe kentindeki üretim hattından çıktı. 2005 yılında Continental’in sedan versiyonu olarak piyasaya sürülen Continental Flying Spur, bir W12 motora ve dört tekerlekten çekişe sahipti. Bunların hepsi Audi A8 ve Volkswagen Phaeton platformunda yer alıyordu.

2013 yılında piyasaya sürülen ikinci nesil ile, model sadece “Flying Spur” u göstermek için “Continental” adını ortadan kaldırdı. Ayrıca serüveni boyunca, bu nesil özellikle 4.0 litrelik çift turbo V8 motor görmüş oldu.

Mevcut Bentley Flying Spur 635 Beygir Gücüne Sahip

2021-bentley-flying-spur
2021-bentley-flying-spur

Continental GT ve Porsche Panamera ile paylaşılan MSB platformu üzerine inşa edilen üçüncü nesil, geçen yıl piyasaya sürüldü. Ayrıca, Mulsanne’nin çekilmesinden sonra amiral gemisi Bentley’in yerini alır. Model, kaputun altında, W12 6.0 litrelik biturbo 635 beygir gücü ve 900 Nm tork sunuyor.

Bentley Flying Spur, RS7 ve Panamera’dan Daha Mı Güçlü?

bentley-flying-spur-audi-rs7-porsche-panamera-turbo-s
bentley-flying-spur-audi-rs7-porsche-panamera-turbo-s

Bu üç makine aynı otomotiv grubuna aittir ve nispeten benzer teknik unsurlara sahiptir. Tamamen yeni Audi RS7 Sportback, dört tekerlekten çekiş ve arkadan direksiyonun yanı sıra 600 beygir güç üreten 4.0 litrelik çift turbo V8 kullanıyor. Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid ise sadece 550 beygir gücüne sahip bir versiyonda aynı motoru kaputun altına saklıyor. Ancak ek bir elektrik motoru sayesinde maksimum 680 beygir gücüne kadar çıkıyor. Son olarak Bentley Flying Spur, Audi A8’den belirli parçaları (elektrik devresi dahil) içeren bir şasiye sahiptir. Ancak güncel katalogdaki tek versiyonda, Crewe markasına özel olarak 635 beygir gücü geliştiren 6.0 litrelik ikiz turbo W12 sunuyor.

En Güçlü Her Zaman Kazanır

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, grubun en güçlü makinesi her seferinde kazanır. Bu yüzden ki kazanan Porsche oluyor. Ancak hemen arkasında Bentley, daha aristokrat ve daha az radikal olmasına karşın Audi’ye karşı iyi bir direnç sunuyor. Otomobilin eski nesle göre performans açısından çok geliştiği söylenmelidir. Çünkü kabul edelim ki yarıştığı araçlarla aynı aileden olsalar da müşteriye farklı hitabet şekillerine sahipler.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here