Bentley 1400 Beygir Gücündeki İlk Elektrikli Otomobili ile Geliyor

0
1686
bentley elektrikli otomobil, gri renk, önden görünüm

Bentley elektrikli otomobil hakkında ilk açıklamalar İngiliz otomobil üreticisinin CEO’sundan geldi. Adrian Hallmark, tamamen elektrikli ilk Bentley aracı hakkında açıklamalar yaptı. Teknik olarak oldukça üst seviyede özellikleri olan aracın tasarımı da gelecekten gelmiş gibi görünüyor. Volkswagen’in yan kuruluşu olan lüks araç üreticisi elektrikli araçlarda lüksün temsili olmayı hedefliyor. Bilim kurgu filmlerini hatırlatan araç ile gelecekteki elektrikli otomobillerinin de bir ön gösterimini yapmış oldu.

Bentley Elektrikli Otomobil Performansıyla Rakiplerine Gözdağı Veriyor

bentley elektrikli otomobil, gri renk, yandan görünüm

İngiliz otomobil üreticisinin CEO’su aracın 1400 beygir gücünde olacağını açıkladı. Henüz ismi tam olarak belli olmayan otomobilin motoru rakiplerini zor duruma düşürecek kadar güçlü. Yalnızca 1.5 saniyede 0’dan 100 km/s hıza çıkan araç sınır tanımıyor. Böylece en güçlü rakiplerinden bir tanesi olan Tesla Roadster 2’ye de meydan okuyor. Tesla’nın sportif elektrikli modeli 0’dan 100 km/s hıza 1.9 saniyede çıkarak sektörde adından söz ettirmeyi başarmıştı. Ancak şimdi Bentey Tesla’yı yerinden etmeye kararlı gibi görünüyor. Bu arada aracın bu kadar hızlı olmasının olumsuz bir etkisi de mevcut. O da aracın çok çabuk hızlanması nedeniyle içindeki kişilerin midesinin bulanma olasılığı. Şirket yetkilisi yaptığı açıklamalarda bu anlamda çekinceleri olduklarını belirtti. Bunun için aracın farklı hızlanma seçeneklerine sahip olması hedefler dahilinde. 

Lüks ve Fütüristik Bir Tasarım 

bentley elektrikli otomobil, gri renk, arkadan görünüm

CEO açıklamalarında Bentley elektrikli otomobilin tasarımın diğer elektrikli otomobiller gibi olmayacağını da ifade etti. Bir elektrikli araç trendini takip etmeyeceklerini açıklayan yetkili, araçta sadece kendi imzalarının yer alacağını söyledi. Üstü açılabilir gövdesinin kapıları da daha çok spor arabaları andırıyor. Böylece görünüş itibariyle de ne kadar hızlı olduğunun mesajını vermiş oluyor. Aracın dış tasarımında koyu bir ton tercih edilmiş. Ancak güçlü fütüristik dokunuşlara sahip olan aracın içi oldukça geniş ve aydınlık. Bu geleceğe göz kırpan tasarıma sahip araç aynı zamanda güçlü bir tahrik ünitesine sahip. Üstelik aracın otonom sürüş özellikleri de son derece gelişmiş halde. Her türlü teknolojik donanımın yer aldığı iç mekan lüks ve konforlu bir deneyim vaat ediyor.

bentley elektrikli otomobil, iç mekan

Son olarak, Bentley’in ilk elektrikli otomobilinin 2025 yılı itibariyle satışta olması planlanıyor. Farklı seçeneklerle farklı birkaç paketle çıkacak olan aracın başlangıç fiyatı bile 250.000 Euro’yu geçeceğe benziyor.

İkinci El Bentley Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here