Ferrari Purosangue SUV V12 Motoruyla Ortaya Çıktı

0
1731
Ferrari İlk Suv Modeli

Ferrari herkesin bildiği üzere tüm dünyada bilinen ve kendini kanıtlamış bir markadır. Her dönem otomotiv sektöründe öncü markalar içinde yer almıştır. Özellikle, spor otomobiller konusunda harika tasarımlar ve çok güçlü motorlarıyla, tüm otomobil dünyasını etkilemiştir. Her sene merakla beklenen Ferrari modelleri, bu kez alışılmışın dışında bir model ile karşımıza çıkıyor. Ferrari ilk kez SUV model üretiyor… Gelin birlikte Ferrari yeni “SUV” modelini inceleyelim.

Ferrari İlk SUV Modeli Purosangue

Ferrari İlk SUV Modeli Purosangue

Ferrari markası adına bir ilk olacak olan SUV modelinin detayları ortaya çıkmaya devam ediyor. Yakın zamanda internet sitelerinden yaptıkları duyuruda tamamen Ferrari mühendisliği tarafından üretilen V12 motorunu kullanıcılara duyurdu. Bu özel üretim V12 motorun Ferrari’nin gözdesi Purosangue SUV için üretildiği ortaya çıktı.

Motor ve Performans

Ferrari v12 motor

Ferrari aslında bu özel üretim motorun SUV modeli için üretildiğini açıklamadı. Fakat motor bloğunun tanıtımını yaparken “Hearth of Thoroughbred” açıklamasını kullandı. Yani Türkçe anlamı “bir safkanın kalbi” olan bu açıklama ile motor bloğunun Purosangue SUV için üretildiği anlaşıldı. Çünkü Purosangue kelimesi İtalyanca “Safkan” anlamına geliyor.

Ferrari bu konuda bir açıklama yapmadı. Fakat çekilen bazı gizli videolarda 296 GTB modelinde kullanılan motor bloğuna benzer bir motor bloğu kullanılacağı sızdırıldı. Bu motor bloğunun V6 ve V8 varyantları bulunuyor. Buradan ortaya çıkıyor ki Ferrari Purosangue SUV modelinin üç adet motor seçeneği bulunacak. Ferrari’nin V12 motor bloğunda hibrit bir teknoloji kullanması beklenmiyor. Çünkü zaten belli bir ağırlığa sahip olan motor bloğuna birde piller eklenirse Purosangue V12 modeli gerçekten çok ağır olabilir. Bunun yerine V8 hibrit bir motor bloğu tercih edilebilir.

Ek olarak Yeni Ferrari Purosangue SUV önden çekişli mi yoksa arkadan çekişli mi olacağı da gizliliğini koruyor.

Ferrari Purosangue SUV’nin Tasarımı Nasıl Olacak?

Ferrari İlk SUV Modeli

Ferrari şimdiye kadar bu modelin tasarımı olağanüstü güvenlik önlemleriyle gizli tutmayı başarabildi. Yeni yayınlanan fragmanında ön kısmında bulunan farların, kaputun ve tamponun tasarımı belli oldu. Aracın iç ve dış tasarımının Yeni Ferrari Roma modelindeki gibi olacağı düşünülüyor.

Aracın ön kısmındaki ince ve sivri farları, Ferrari markasının kişiliğini yansıtıyor. Ayrıca alçak ön ve arka tamponları Supersport bir SUV model ortaya çıkarmış. Arka kısmındaki dörtlü egzoz yapısı yine Supersport otomobillerden alıştığımız bir görüntüdür. Küçük LED stopları ve kaslı yapısı gerçekten çok ilginç tasarlanmış. Fakat neticede ortaya güzel bir SUV çıkmış.

Ferrari Roma modelinin iç tasarımına benzer bir iç tasarım Purosangue modelinde olacak. Roma modeline baktığımızda ise bir Supersport bir Ferrari’den beklediğimiz her şeyi size vaat ediyor. Çünkü kırmızı detaylarından tutunda, aracın direksiyon simidine kadar oldukça şık tasarlanmış. Günümüzdeki SUV araçlara baktığımızda çok sıradan ve kaba bir tasarımla karşılaşıyoruz. Fakat bu aracın iç tasarımı, Roma modeline yakın olacak ise gerçekten muazzam.

Ferrari Purosangue SUV Ne Zaman Tanıtılacak?

Ferrari Purosangue SUV modelinin ne zaman tanıtılacağı konusunda net bir tarih belirtmedi. Fakat 2022 yılının sonlarına doğru bu aracın tüm ihtişamıyla piyasaya sürüleceği kesin olarak belirtildi. Ferrari’nin ürettiği tüm araçlar gibi Purosangue’de sınırlı sayıda üretilecek. Fiyat konusunda ise hala belirli bir rakam ortaya çıkmadı. Fakat kullanıcılar tarafından 200.000 Euro’nun üzerinde bir fiyatlandırma bekleniyor.

İkinci El Ferrari İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here