Evlere kapandığımız bugünlerde seyahat hikayeleri dinleyerek içimizdeki otomobil sevgisini dizginlemeye çalışmaktayız. Bugün sizlere anlatacağım efsanevi hikaye iki Amerikalı genç ve köpeklerinin, uzun kara seyahatini konu almaktadır. Bu iki genç, Amerika’da “Overlanding” olarak tabir edilen bir seyahate çıkmışlardır. Ayrıca Overlanding’in temeldeki anlamı ıssız alanlarda seyahat edilmesi ve kişinin tehlikeli yolculuklara çıkmasıdır. ABD’de Utah, Arizona, California ve Nevada’daki uzak bölgeler bu ilginç, eğlenceli ve tehlikeli yolculuğu deneyimlemek için olan ortak yerlerdir. Ayrıca bu yerlerdeki yaşam şartları, oldukça zorlayıcıdır. İşte Amerika’daki ilk otomobil yolculuğunun hikayesi. 

Her Şey 50 Dolarlık Bahisle BaşladıAmerikadaki İlk Otomobil Yolculuğunun Hikayesi

1903’te, San Francisco Üniversite Kulübü’nün ev sahipliğini yaptığı bir etkinliğe katılan Horatio Nelson Jackson adında bir adam, başarılı bir doktor olan Jackson ile iddiaya girmiştir. Bu iddianın çıkış noktası; karşılarına çıkan otomobilin büyüklüğünü tahmin etmektir. Ayrıca Jackson’ın San Francisco’dan New York City’ye gidebilmesi durumunda 50 dolarlık söz de dahil edilmiştir. Jackson bu iddia davetini hemen kabul etmiştir. Yolculuğun başlayacağı araç;  20hp’lik iki silindirli Winton motora sahip bir otomobildir.

Eşsiz bir yolcuğa başlamak Amerikadaki İlk Otomobil Yolculuğunun Hikayesi

Yolculuk 23 Mayıs 1903’te başlamıştır. San Fransisco’nun sadece 24 km dışında, araba lastiği patlasa da gençler iddialarından vazgeçmemiştir. Sorun çözüldükten sonra mürettebat Sacramento’ya gitmiştir. Ayrıca yol boyunca tüm yemek pişirme ekipmanlarını da kaybetmişlerdir. 6 Haziran’da araçları bozulmuştur ve atlarla yakındaki bir çiftliğe çekilmek zorunda kalmışlardır. Crocker arabayı tamir ederken, bir yakıt sızıntısından dolayı, depodaki yakıtın hepsini kaybetmişlerdir.

Olumsuzluklardan yılmadılar ve ekibe üçüncü bir kişiyi dahil ettiler Amerikadaki İlk Otomobil Yolculuğunun Hikayesi

“Amerika’daki İlk Otomobil Yolculuğunun Hikayesi” içeriğimizin son kısmı, hikayenin en heyecanlı bölümüdür. Başlarına gelen aksiliklerden kurtulduktan sonra yolda gördükleri bir köpeği de yolculuklarına dahil etmişlerdir. Bu dostumuzun ismi Bud’tur. Bud, yol boyunca hastalanmasına rağmen tüm yolculuk boyunca grupla kalmaya devam etmiştir. Genel olarak, yolculuk yaklaşık olarak 63 gün sürmüştür. Yolculuğun son bulduğu nokta New York City’dir. Yolculuğun tamamlanmasının ardından Vermont, Amerika Kıtası boyunca seyahat eden ilk araç olmuştur. Yolculuk sonrası iki gencin yolları ayrılmıştır ve Bud, Jackson ile Burlington’a dönmüştür.

İkinci El Otomobil İlanları

İkinci El Klasik Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here