Amatör Drone Pilotu Olmak İçin Gerekenler

1
3274

Lisanslı bir şekilde amatör drone pilotu olmak isteyen herkesi yazımıza bekliyoruz. Birçok kişi tarafından bilinmese de sportif ya da amatör kullanım amaçlı drone pilotluğu ehliyeti almak çok kolay ve ücretsiz. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilen bu lisansı nasıl alacağınıza dair detaylar yazımızda.

Amatör Drone Pilotu

Drone Pilotu Olmak

Drone kullanımı günümüzde oldukça yaygınlaşan ve hobi olarak da insanların çok hoşuna giden bir uğraş. Ancak 500 gram ve üzeri ağırlığındaki droneların kullanımı için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilen Amatör Drone Pilotu Lisansı alınması şart. 25 kilo ağırlığına kadar olan droneların amatör ve sportif amaçlı kullanımlar için yeterli olan bu lisans fazla bilinmese de yasal bir zorunluluk.

Drone

Güzel haber ise bu amatör kullanımlar için alınacak olan lisansı ücretsiz ve online olarak almak mümkün. Yani kısacası evde oturduğunuz yerden bazı şartları yerine getirererek drone pilotu olabilirsiniz. Amatör kullanımlar için drone ehliyetinizi/lisansınızı alabilirsiniz. Ancak eğer ki ticari amaçla çekimler yapacaksanız ya da 25 kilogram üzerinde bir drone kullanacaksanız bunun için ticari lisans almanız şart aksi takdirde hakkınızda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından işlem başlatılabilir ve cezai işlem uygulanabilir.

İHA

  • Öncelikle https://iha.shgm.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmekte, burada kayıt oluşturmanız ve sisteme kaydolmanız gerekiyor
  • İHA (İnsansız Hava Aracı) Pilot Kaydı menüsünü tıklayıp ardından da telefon numaranızı onaylamanız gerekli.
  • İHA-1 Amatör ve Sportif lisans seçeneğini işaretleyip vesikalık fotoğrafınızı sisteme yüklemelisiniz.
  • Son adım olarak da 20 soruluk sınavı tamamlamanız gerekmekte. Eğer bu sınavda başarılı olduysanız tebrik ederiz. Artık onaylı bir Amatör Drone Pilotu oldunuz. En kısa sürede Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından size lisansınız online olarak iletilecektir.

Amatör Drone Pilotu

Günümüz ilerleyen teknolojisi ile beraber artık insansız hava araçları hayatımızın birçok yerinde aktif olarak kullanılmaya başlandı. Kamu görevlilerinden kargo şirketlerine kadar her türlü farklı kurum ve kuruluş drone kullanımına başlamış durumda. Yakın gelecekte her alanda çok daha aktif bir kullanımı beklenmekte. Hem pratik hem hızlı hem de ucuz bir yöntem oldular. Bu sebeple de gelecek adına kendinize bir yatırım yapmak açısından da ücretsiz şekilde İHA-1 lisansınızı almanızı tavsiye edebiliriz.

Amatör Drone Pilotu

1 YORUM

  1. bunu kullanması da kolay değil. multifonksiyonel olmak lazım hareketli kamera ile kullanılacaksa. tabii alışılır zamanla ama en iyisi kursuna gitmek. sağa sola çarpıp kırmaktan iyidir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here