Almanya Evlere Kurulan Şarj İstasyonlarına Teşvik Verecek

0
893

Avrupa’da elektrikli araç kullanımı hızla artarken şarj çözümleri de gelişiyor. Hızlı şarj cihazları haricinde evinizde de şarj edebileceğiniz elektrikli araçların kullanıcıları evde şarj cihazlarını da satın almaya başladı. Bazı ülkelerde ise bu araçların satın alınmasında ve kullanılmasında farklı teşvikler de veriliyor. Almanya bu teşviklere bir yenisini kattı ve artık evlere kurulacak araç şarj istasyonlarına 900 Euro tutarında teşvik verecek.

Başkent Berlin’de yapılan açıklamada Almanya Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer, federal hükümetin ev ve apartmanların özel park alanlarında elektrikli otomobiller için akıllı bir şarj istasyonu kurmasını teşvik edeceğini belirtti.

Şarj istasyonlarına verilen teşvik tutarı ne kadar?

900 euro teşvik verileceğini söyleyen Scheuer, elektrikli otomobiller için şarj işlemlerinin yüzde 80’inin gelecekte evlerde gerçekleştirilmesini beklediklerini söyledi. Scheuer, “Bu bizi her zaman ve her yerde herkes için elektrikli araç şarj istasyonları açma hedefimize kararlı olarak yaklaştırıyor.” ifadesini kullandı.

24 Kasım’dan sonra kişiler, apartmanlar ve siteler elektrikli otomobiller için şarj istasyonlarına verilecek devlet teşvikine başvurabilecek. Bu şarj istasyonlarında kullanılacak elektriğin yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynaklarından gelmesi de teşvik de koşul olarak konuldu.

Evlerde kullanılacak şarj ekipmanlarının piyasada 1000 euro altında satıldığı fakat kurulum maliyetlerinin yüksek olduğu belirtiliyor.

Ayrıca Alman hükümeti, elektrikli otomobillerde şarj endişelerini gidermek ve bu araçların daha yaygın halde kullanılmasını sağlamak için 2023 yılına kadar şarj istasyonu sayısını 50 binin üzerine çıkmasını hedefliyor.

Eylülde hükümet tarafından sağlanan teşviklerin etkisiyle trafiğe kaydedilen tamamen elektrikli otomobillerin sayısı yüzde 260 artarak 21 bin 188 araca yükselmişti. Bu otomobillerin pazar payı ise yüzde 8’e ulaşmıştı.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here