2022 Volkswagen ID. Aero Tanıtıldı! İşte Detaylar;

0
2256

Alman firmasının doğuştan elektrikli ilk sedan otomobili olan Volkswagen ID. Aero tanıtıldı. Volkswagen’in Passat üretimini sonlandırmasının ardından çok tutulan modelin yerini alacak araç merakla bekleniyordu. Geçtiğimiz günlerde ise VW Passat’ın yerini alacak olan VW ID. Aero tanıtıldı. Detaylarını hep beraber inceleyelim.

Volkswagen ID.Aero’nun tanıtımının Nisan ayında 2022 Pekin Motor Show’da yapılması planlanıyordu. Fakat o tarihlerde artan koronavirüs vakaları gibi sebeplerden dolayı tanıtım yapılamamış ve ertelenmişti. Geçtiğimiz günlerde ise 2020 Volkswagen ID.Aero’nun tanıtımı gerçekleşti. Model 2018 yılında açıklanan Vizzion konseptinden ilham aldı. Fakat 0.23 gibi etkileyici derecede düşük bir sürtünme katsayısı ile üretime daha yakın bir görünümde karşımıza çıktı. Diğer yandan ise şık tasarımı ile beraber 620 km’ye kadar bir menzile sahip olacak.

VW ID.Aero Teknik Özellikler

Volkswagen ID. Aero 4975 mm (yaklaşık 5 metre) uzunluğa sahip olacak. Diğer yandan ise zarif eğimli coupe tarzında tavan çizgisi, 0,23’lük mükemmel bir sürtünme katsayısı elde edilmesine yardımcı oluyor. Aracın modüler elektrikli platformu (MEB), oldukça geniş bir aks mesafesi ve dolayısıyla inanılmaz geniş bir iç mekan sağlıyor. Araç, 77 kWsa’lik bir lityum iyon bataryaya sahip. Bununla beraber verimli güç-aktarma sistemi ve gelişmiş aerodinamik özelliklerin etkileşimi sayesinde ID. Aero, 620 kilometreye (WLTP) kadar menzile sahip. VW ID. Aero’nun şarjı ise 30 dakikada yüzde 80’lik dolum sağlayacak.

VW ID. Aero çift motora sahip ve dört çeker olacak şekilde piyasaya çıkacak. Diğer yandan ise VW ID. Aero 340 HP’lik bir motora sahip olacak. Bunun sayesinde ise 200 km/h’a kadar azami hız sınırı olacak. Aracın 0-100’ü ise 5.4 saniye.

Tanıtımda Göz Kamaştırdı

Volkswagen ID.Aero tanıtımında izleyenlerinin gözlerini kamaştırdı. ID. AERO, metalik buzul mavi renkle tanıtıma çıktı. Bu renk, üzerine ışık düştüğünde altın bir ışıltı oluşturuyor. Tavan ise gövde ile kontrast oluşturacak şekilde siyah renkte tasarıma sahip. Diğer yandan aracın tasarımı, ID. tasarımcılarının dilini ilk defa üst orta sedana aktarıyor. Aerodinamik tasarıma sahip tavan ve ön cephe de rüzgar akıyor. Türbin tasarımında olan 22 inçlik sportif jantlar, aynı hizada çamurluklara takılıyor. Araçta klasik kapı kolları yok. Bunun yerine  hava direncini daha da azaltan aydınlatmalı dokunmatik yüzeyler mevcut. Diğer yandan arkaya doğru eğimli olan tavan çizgisi ise aracın aerodinamik görünümünü oluşturuyor. Ayrıca güçlü omuz ve tavan çizgisi de sedanın daha dinamik görünmesini sağlıyor.

2023’te Yollarda Olacak

Şirket, modelin önümüzdeki sene yollarda olmasını planladığını açıkladı. Planlamalara göre, Volkswagen ID. Aero, 2023’ün ikinci yarısında Çin’de satışa çıkacak. Ayrıca Avrupa ve Amerika pazarları da 2023 sona ermeden elektrikli sedana kavuşmuş olacak.

Satılık Diğer Volkswagen Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here