2022 Subaru Solterra; Markanın Elektrikli SUV’si Tanıtıldı!

0
1512

2022 Subaru Solterra yeni elektrikli SUV olarak Toyota ile birlikte geliştirilerek tanıtıldı. Subaru nihayet elektrikli oyuna, daha önce Evoltis olarak anılan ilk sıfır emisyonlu aracı Solterra kompakt SUV ile girecek.

2022 Subaru Solterra, Yeni Elektrikli SUV Toyota ile Birlikte Geliştirildi

Bu konsept geçen ay Şangay’da gösterilen Toyota bZ4X Concept ile yakından ilişkilidir. Ayrıca Solterra Elektrikli SUV’si Subaru ve Toyota tarafından ortaklaşa geliştiriliyor. Subaru Solterra, 2022’nin ortalarında Avrupa, Çin, Japonya, Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri’nde piyasaya sürülecek.

Solterra, e-Subaru Global Platform (e-TNGA) olarak adlandırılan tamamen yeni bir EV’ye özel mimari ile desteklenecek. Ayrıca Subaru’nun AWD uzmanlığından ve Toyota’nın elektrifikasyon teknolojisinden yararlanacak. Şirket, “bir aracın önü, merkezi ve arkası gibi birden fazla modülü ve bileşeni birleştirme” yeteneği sayesinde, platformun “çeşitli EV türlerini” destekleyeceğini söyledi.

Subaru şimdilik teknik detayları göğsüne yakın tuttuğundan, güç aktarım mekanizması hakkında hiçbir bilgimiz yok. Bununla birlikte, çift motorlu kurulumlar ve dört tekerlekten çekiş ile gelebilir. Daha küçük versiyonlar muhtemelen tek bir motor ve iki tekerlekten çekişe sahip olacak.

2022 Subaru Solterra Yeni Elektrikli SUV Olarak Tanıtıldı!
2022 Subaru Solterra Yeni Elektrikli SUV Olarak Tanıtıldı!

Solterra adı Latincede ‘Sol’ (Güneş) ve ‘Terra’ (Dünya) birleştirerek geliyor. Otomobil üreticisi, “doğanın anasını takdir etmek ve onunla birlikte yaşama biçimini müşterilerimize sunmak istiyoruz. Bununla birlikte bakış açısını daha da ilerletmek ve geleneksel Subaru SUV’sinin her yerde olmasını bekliyoruz. Markanın yeteneklerini tamamen elektrikli bir araçta sunma taahhüdümüzü temsil etmek için bu adı EV’ye verdik.” açıklamalarını yaptı. Diğer bir deyişle, tamamen elektrikli olmasına rağmen, Solterra olukça iyi bir arazi aracı olacak.

Subaru tarafından yayınlanan iki tanıtım resmi, yeni pilli elektrikli aracın kompakt oranlarını ortaya koyuyor. İnce LED farlar, ön tamponda geniş yan kıvrımlar ve kaslı görünümlü bir kaput dikkat çekiyor. Ayrıca arkaya doğru ise hafifçe kavisli bir tavan çizgisi uzanıyor. Aynı zamanda cömert bir yerden yüksekliği ve alt gövde koruması gibi görünen bir özelliği var. Solterra’nın Ocak 2020’de gösterilen kil modelinden çok daha geleneksel göründüğünü belirtmek gerekir.

İkinci El Subaru İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here