Volkswagen ID.4 Batarya Yüzünden Kar Elde Edemiyor! 

0
2115

Volkswagen ID.4 batarya yüzünden kar elde edemiyor. Volkswagen, tamamen elektrikli ID.4’ün henüz kârlı olmadığını kabul etti. Ancak ilk kullanım ömrü boyunca EV’den para kazanmaya başlayabileceğinden emin.

Volkswagen ID.4 Batarya Yüzünden Kar Elde Edemiyor!

VW binek otomobiller geliştirme başkanı Thomas Ulbrich’e göre, ID.4’ün mevcut fiyatı, otomobil üreticisinin henüz para kazanmadığı anlamına geliyor. Elektrikli SUV’nin henüz karlı olmamasının birçok nedeni var. Bunlardan biri, şirketin Almanya’nın Zwickau kentindeki montaj fabrikasındaki üretiminin yeterli olmaması. Yetkililere göre oradaki üretimin hala artırılması gerekiyor.

VW başkanı Thomas Ulbrich, Auto News’e verdiği bir röportajda “Bu sadece arabanın geliştirilmesi meselesi değildir. Aynı zamanda fabrikadaki üretimin ve rampanın bir kısmıdır. Her şey yeni, birçok sorun mevcut ve verimlilikte zirveye ulaşılmadı.” dedi. Ayrıca, “Ve bu, gerçekten optimize etmeniz gereken durumun bir noktası. Ve daha sonra, ürünün içindeki optimizasyon da dahil olmak üzere bu artıştan sonra adım adım oluyor.” söylemlerini ekledi.

Volkswagen ID.4 Platform
Volkswagen ID.4 Platform

Volkswagen, elektrikli araç sayılarının gittikçe artması ve elektrikli teknolojilerin çoğalmasıyla satın alma maliyetlerinin düşeceğini düşünüyor. Ayrıca malzemelerle birlikte araçların da daha uygun fiyatlı hale getireceğine inanıyor.

Sanıldığı Kadar Kolay Değil

Danışmanlık firması CarLab’ın başkanı Eric Noble’e göre, bu o kadar kolay olmayabilir. Çünkü elektrikli araçlara olan talep arttıkça EV pillerinde kullanılan malzemelerin tedariği kısıtlanacak.

Noble, “VW kesinlikle en iyi niyetlere sahip ve onlar bu sektörü yakalamaya çalışıyorlar.” dedi. “Deneyimle keşfedecekleri şey, paketleme ve hücrelerin etrafındaki soğutma maliyetlerini düşürdükçe, pilin hammadde maliyetinin yüzdesinin artmasıdır. Bu hammaddeler toprak mineralleridir ve bunların fiyatı taleple birlikte yükselir. Bunlar demir cevheri, altın, elmas ve ham petrol ile aynı. Talep arttığında doğal olarak fiyatlar da yükseliyor. ”dedi. Ayrıca “Bu, araç üreticileri için hacimle maliyetlerini düşürmek için zor bir ders. Bunlar montaj maliyeti değildir; mineral maliyetleri ve maden fiyatları bu şekilde işlemiyor. ” açıklamalarını ekledi.

Volkswagen ID.4 Batarya Yüzünden Kar Elde Edemiyor! 
Volkswagen ID.4 Batarya Yüzünden Kar Elde Edemiyor!

Ulbrich’e göre Volkswagen, öncelikle pil verimliliğini artırma yolları arıyor. Aynı zamanda hammadde, ayırıcı ve termal yönetim sistemlerinin maliyetlerini azaltmaya odaklanıyor. Şirket ayrıca teknoloji hazır olduğunda katı hal pilleri kullanmayı planlıyor. Ancak bu gerçekleşene kadar Noble, “VW hissedarlarının veya Alman vergi mükelleflerinin her tam VW BEV’yi büyük ölçüde sübvanse etmeye hazır olması gerektiğini” savunuyor.

İkinci El Volkswagen İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here