2022 Kia Niro Habaniro konsept tasarımıyla kameralara yakalandı. Bir köpekbalığı burnu ve bumerang ışıkları bunu farklı  küçük bir SUV yapabilir.

Ne düşündüğünüzü biliyoruz. Kia yakın zamanda Niro’yu güncellemedi mi? Yenilenen 2020 Niro neredeyse bir yıl önce piyasaya sürüldüğü için cevap evet. Kia ve ana şirket Hyundai, ürün güncellemeleri için hızlı bir yol izliyor. Niro, yeni nesil için şimdiden derinlemesine testlere giriyor. Bu görüntüler bize ne bekleyeceğimize dair ilk tahminimizi sunuyor.

2022 Kia Niro: Ne Görüyoruz?

2022-KİA-NİRO
2022-KİA-NİRO

Önde ve arkada, ortada bir miktar çıplak metal bulunan ağır kamuflaj, bize genel tasarımın Niro hayranlarına aşina kalacağını söylüyor, ancak bazı büyük değişiklikler beklemede. Belki de burada en ilginç olanı, Kia’nın C sütunundaki sportif değişiklikleri gizlemeye çalışmaması ve A sütunundaki çıplak çamurlukların farklı bir kaputu ortaya çıkarmasıdır. Daha ileriye giderken, siyah muşamba Niro’nun yeni yüzünün ayrıntılarını gizler, ancak kesinlikle 2019’daki Habaniro konseptinde yer alan köpekbalığı burnu gibi dışa doğru iter.

Habaniro Etkisi ve 2022 Kia Niro

2022-Kia-Niro-1
2022-Kia-Niro-1

Sahte kaplama ve tentelerin daha da ağır olduğu arka tarafta daha fazla Habaniro etkisi görebiliriz. Bununla birlikte, prototipin yol testleri için hala görünür ışıklara ihtiyacı var ve kamuflaj, konsepti de süsleyen önemli bumerang arka lambalarını gizlemiyor. Hacimli arka tarafın altında başka ne saklıyor olabileceğini söylemek zor, ancak sarılmış kapıların tekerlek kemerlerinde gördüklerimize uyması için daha fazla plastik kaplama içerdiğinden oldukça eminiz.

Neler Bekleniyor?

2022-kia-niro-prototip
2022-kia-niro-prototip

Bu erken aşamada, Niro’nun iç mekanı hakkında değişikliklerin gelmekte olduğunu söylemek dışında hiçbir bilgimiz yok. Bazı casus fotoğraflarını yakınlaştırdığımızda, gösterge panelinde kalın kapaklar görebiliyoruz ve havada asılı bir dokunmatik ekrana dair hiçbir kanıt yok. Şu anki Niro kötü bir yer değil, ancak diğer markalarda bulunan basitleştirme eğilimi ile daha az düğme ve daha büyük ekranlar bekleyin. Benzer şekilde, kaputun altında neler olduğu hakkında bilgimiz yok. Crossover’ın üç versiyonda (elektrikli, hibrit ve içten yanmalı) dayanmasını bekliyoruz, ancak ayrıntılar hala geçerli.

Bildiğimiz bir şey, mevcut yenileme ancak bir yaşında olduğu için yakın zamanda bir açıklamanın olmayacağıdır. En erken tahmin, yeni nesil Niro’nun bundan yaklaşık bir yıl sonra 2022 modeli olarak çıkış yapacağını gösteriyor.

2.El Kia 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here