Kia, geleceğe dair elektrikli araç satışı hedefini açıkladı. Şirket, 2021 yılında ‘İlham Veren Yolculuk’ sloganı ile bir dönüşüm ve yenilenme aşamasına geçmişti. Bu aşamanın ardından şirket, geçtiğimiz günlerde yeni elektrikli modelleri EV6 ve Niro için KKTC’de bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Burada şirketten, geleceğe dair bazı planları hakkında açıklamalar geldi. Bu konu hakkında şirketin Türkiye Genel Müdürü Can Ağyel, Kia’nın elektrikli araç satışı alanında hedefini 2030 olarak belirlediklerini açıkladı. Peki Kia’nın 2030 yılına dair planları nedir? Tüm detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Kia, Gelecek İçin 14 Farklı Model EV Geliştirecek

Kia’nın KKTC’de düzenlediği basın etkinliğinde konuşan Türkiye Genel Müdürü Can Ağyel, şirketin gelecek planları hakkında önemli açıklamalar yaptı. Ağyel, “Kia’nın 2020 yılında açıkladığı Plan S stratejisi ve 2030 yılı yol haritamız kapsamında elektrikli ürün gamımızı Türkiye’de de genişletmeye ve globalde başlayan dönüşüm yolculuğumuza devam ediyoruz. Kia, 2027 yılına kadar 14 elektrikli model geliştireceğini açıklamıştı. Yeni EV 6 ve Yeni Niro EV bu strateji doğrultusunda geliştirilen iki yeni modelimiz. Gelecek vizyonumuzla otonom sürüş teknolojilerini tüm araçlarımızda genişletmeyi, elektrikli ya da elektrik destekli motora sahip araçlarımızla hedeflerimize ulaşmayı istiyoruz.” dedi. Bunun ardından ise Ağyel, “Ulaşımın geleceğine yapılan yatırımla birlikte bu oran hızla artacak. 2026’da toplam satışların yüzde 21’i, 2030’da ise yüzde 30’u tam elektrikli araçlardan elde edilecek.” diyerek açıklamalarına devam etti.

Kia elektrikli araç satış hedefi- Türkiye Genel Müdürü

Kia Elektrikli Araç Satış Hedefi 1.2 Milyon Adet

Şirketin KKTC etkinliğinde gelecek planlamaları hakkında önemli bilgiler veren Can Ağyel, satış hedeflerini de açıkladı. Ağyel, hibrit araçlarında dahil olmasıyla birlikte elektrikli araç satışının, toplam satışın %52’sini oluşturabileceğini söyledi. Ardından ise Akyel, Kia’nın 2030 yılına kadar dünya çapında 4 milyon adet araç satmayı hedeflediğini de açıkladı. Ayrıca bunların 1.2 milyon adetinin elektrikli araç olmasının hedeflendiğini de söyledi. Son olarak ise yeni Kia  EV 6 ve Yeni Niro EV’nin Türkiye’de büyük bir ilgiyle karşılaştığını söyleyen Ağyel, sözlerini şu şekilde noktaladı: “2030 yol haritamız kapsamında elektrikli araçlarımıza yatırım yapmaya devam edeceğiz. 2023 sonunda da bir diğer SUV gövde tipine sahip elektrikli modelimiz EV 9’u da Türkiye’ye getirerek elektrikli araçlarda da müşterilerimize sunduğumuz alternatifleri geliştireceğiz.”

Satılık Tüm Kia Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here