2021 Subaru Forester İnceleme

0
1805

2021 model yılı ile Subaru Forester yine çok sevilen bir araç olarak kayıtlara geçti. Subaru Forester almak isteyenler için inceleme yazısını derledik.

2021 Subaru Forester İnceleme

Subaru Forester, segment arkadaşlarının çoğundan daha az güç üreten 182 beygirlik 2,5 litrelik düz dört silindirli bir motordan gücünü alıyor. 2.5 litrelik sıralı dört silindirli motoruyla 203 hp üreten Toyota RAV4’ü ve alt segmentte bulunan 187 hp doğal emişli 2.5 litrelik dört silindirli Mazda CX-5’in gerisinde kalıyor. Dört tekerlekten çekiş (AWD) standart olmasına rağmen, Forester, sürekli değişken otomatik şanzıman (CVT) ve stop/start teknolojisi sayesinde şaşırtıcı derecede iyi bir yakıt ekonomisi elde ediyor. Hem RAV4 hem de CX-5, geleneksel otomatik şanzımanlarla gelir ve ikisi de start/stop teknolojisi sunmaz.

Forester’ın beş kişilik kabini, kutu şeklindeki figürü nedeniyle insanlar ve eşyalar için oldukça kullanışlıdır. Açılır tavan ile donatıldığında bile RAV4 ve CX-5’ten daha fazla baş mesafesi ve bolca diz mesafesi sunarken, CX-5 biraz daha fazla ikinci sıra diz mesafesi sağlar. Forester ayrıca ilk sıranın arkasında RAV4 ve CX-5’e göre daha fazla kargo alanına ve ikinci sıranın arkasında CX-5’e göre daha fazla alana sahiptir.

2021 subaru forester

Her Forester ayrıca uyarlanabilir hız sabitleyici, otomatik acil frenleme ve şerit merkezleme içeren Subaru EyeSight ile donatılmıştır. Forester, Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü’nün (IIHS) en yüksek notu olan 2021 Top Safety Pick+’dır. Ayrıca Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nden (NHTSA) beş yıldızlı bir genel güvenlik derecesi alarak alabileceği en yüksek derecedir.

Giriş paket Forester’lar, kumaş koltuklar, iki USB bağlantı noktası, dört hoparlör, 6,5 inç dokunmatik ekran, Apple CarPlay ve Android Auto uyumluluğu ve gösteren gösterge panelinde dokunmatik ekranın üzerine yerleştirilmiş ikincil 6,3 inç ekran içeren bir bilgi eğlence sistemi ile donatılmıştır. diğer bilgilerin yanı sıra saat ve dış sıcaklık. Bu, Forester’ın analog hız göstergesi ve takometresinin yanında gösterge panelinde yer alan 4.2 inç LCD ekran ile kullanıcıya sunulmaktadır.

2021 Subaru Forester Premium

Subaru, araç için sürücüye kar veya çamur kullanımında yardımcı olan çift ayarlı bir çekiş kontrol sistemi olan Forester Premium’da X-Mode bulunur. Forester Premium ayrıca halojen sis farları, bir tavan spoyleri ve tavan rayları bulundurur. Alaşım 17 inç jantlar, ısıtmalı ve gövde renginde yan aynalar, taban döşemesinin çelik jantlarının ve siyah aynaların yerini alıyor.

İçeride, temel modelin manuel olarak ayarlanabilen sürücü koltuğu, 10 yönlü elektrikli ayarlanabilen bir versiyona yer açıyor. Araçta deri kaplı bir direksiyon simidi ve vites bulunuyor . Ek olarak, Forester Premium ısıtmalı ön koltukları bulunurken, arka koltuklar yatar koltuk arkalığına ve bardak tutuculu katlanır kol dayamasına sahiptir. Premium donanım ayrıca panoramik bir açılır tavan, renkli camlar, iki hoparlör (toplam altı adet) ve anahtarsız buton çalıştırma özelliğini beraberinde getiriyor.

2021 Subaru Forester Sport

Spor donanım seviyesinde Forester, kör nokta izleme ve arka çapraz trafik uyarısına sahiptir. SUV ayrıca daha iyi ısı dağılımı için daha geniş çaplı havalandırmalı arka fren rotorlarına sahiptir.

Forester Sport, uygun bir şekilde Sport tipi bir ön ızgara bulundurur. Halojen sis farlarının yerini LED farlar aldı. Yan aynaları entegre dönüş sinyalleri eklendi. Ayrıca 18 inç boyutunda jantlar da araç ile beraber geliyor. Forester Sport ayrıca bir krom egzoz ucu ile donatılmıştır.

2021 subaru forester

Döşemedeki dikişler de dahil olmak üzere Forester Sport’un iç tasarımında turuncu vurgular kullanılmıştır. Spor modelleri ayrıca CVT’nin manuel modu için iki arka USB bağlantı noktası, bir yükleme alanı arka kapı ışığı eklendi. Gösterge panelindeki dokunmatik ekranın üzerinde konuşlandırılmış ikincil ekran, aracı çok daha yenilikçi göstermekte oldukça başarılıdır.

2021 Subaru Forester Limited

Forester Limited, Sport’tan çok farklı değil, ancak bazı faydalı kolaylıklar da bulunuyor. Buna, RAV4’ün XLE Premium seviyesinde ve CX-5’in Carbon Edition seviyesinde aldığı bir elektrikli bagaj kapağı ve CX-5 Touring ile birlikte gelen ancak herhangi bir RAV4’te mevcut olmayan otomatik seviye ayarlı farlar dahildir. Halojen sis farları Limited sınıf için geri döner ancak siyah yerine krom kaplamalı muhafazalarda gelir.

2021 subaru forester

8,0 inç bilgi-eğlence dokunmatik ekranı limited donanım seviyesinde standarttır, ancak CX-5 daha büyük 10,3 inç ekrana sahiptir ve tüm CX-5 donanımlarında sunulur. Sesle etkinleştirilen kontroller ve çift bölgeli klima kontrolleri de standarttır. Forester limited, deri döşemelere sahiptir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here