2021 Suzuki Hayabusa Efsane Geri Döndü

0
2542

Suzuki Hayabusa’nın üçüncü nesil 2021 modeli daha az güç üretiyor gibi gözükse de yeni elektronik sistemlerle birlikte öğrendiğimiz gibi efsanevi statüsünü hala daha koruyor. 2021 Suzuki Hayabusa Efsane Geri Döndü. Suzuki Hayabusa, 1999 yılında piyasaya sürüldüğünde dünyanın en hızlı üretilen motosikletiydi. Yıllar sonra motosiklet dünyasında bir efsane haline geldi. Şimdi, 2021’de Hayabusa yeni bir şafağa giriyor ve 2008’den bu yana ilk kez en kapsamlı güncellemelerini alıyor. Üçüncü neslinde, yeni 2021 Suzuki Hayabusa’da yapılan değişiklikler, sıkılaşan emisyon düzenlemeleri nedeniyle zorlamalardan kaynaklanıyor. Ancak son teknoloji elektronikler, daha iyi frenler ve daha fazlası gibi başka yenilikler de yer alıyor.

2021 Suzuki Hayabusa Efsane Geri Döndü

Suzuki, motosiklet sektöründeki zirveden düşmüştü. Ancak 1340 cc sıralı dört silindirli motoru elinde tuttu. Ancak, daha hafif pistonlar, daha sert ve daha hafif bağlantı çubukları ve yeni subap valfleri dahil olmak üzere neredeyse tüm motor iç parçalarının değişmesiyle, orta menzil daha güçlü hale geldi. Suzuki, aslında eski modelden daha hızlı olduğunu kullanıcılarına duyuruyor.

2021 Suzuki Hayabusa

Muhtemelen en büyük değişiklik, 1.340 cc sıralı dört silindirli motorun tepe gücündeki kayıp, şimdi 9.700 rpm’de 187 bhp’ye ve 7.000 rpm’de 150 Nm tepe torka düşüyor. Ancak üst düzey performanstaki düşüş, muhtemelen gerçekten tartışmaya ihtiyaç duymayan bir konudur. Ortalama bir Hayabusa sahibi nadiren o noktaya ulaşır ve o zaman bile, Hayabusa’nın en üst düzey performansını keşfetmek için yeterli bir yola ve üstün sürüş becerilerine ihtiyacınız olacak!

Açık yolda, hayabusa, istikrarlı ve kendinden emin tavırlarıyla sürücünün kendini güvende hissetmesini sağlar. Gaz kelebeği tepkisi, herhangi bir sarsıntı veya sürpriz olmadan yerinde ve her viteste her zaman yumuşak ve güçlü bir eğrisi var. Aslında, hızlanma o kadar güçlü ki, altı vitesli şanzımanın yarısını bile keşfetmeden, kısa sürede üç basamaklı hızlara ve daha fazlasına ulaşacaksınız. Bu arada, debriyajsız vites büyütme ve vites küçültme sunan ve doğru devirlerde olduğunuz sürece oldukça sorunsuz çalışan bir vites kutusu mevcuttur.

İlk iki viteste birkaç patlama, Hayabusa’nın çok hızlı olduğuna ve çok kısa sürede warp hızlarına çıkmak için fazlasıyla yeterli performansa sahip olduğuna dair hiçbir şüphe bırakmıyor. Saatte yaklaşık 50 km hızla gitmek için 1500 rpm’de beşinci vites yeterlidir, ancak kısa sürede çok tehlikeli ve yasadışı hızlara ulaşmak için sadece gaz kelebeğinin hafif bir bükülmesi gerekir! Bu büyük ve ağır bir bisiklet, uzun bir dingil mesafesine sahiptir. Ancak yine de güzel bir şekilde kullanılabiliyor. Virajlı bir yolda, Hayabusa koşturmaya hazır ve süspansiyon, konforlu bir sürüş sunuyor. Yerden yükseklik, uzun boyutu nedeniyle biraz sınırlıdır.

2021 Suzuki Hayabusa

Performans patlayıcı ve korkutucu olabilir, ancak şimdi altı eksenli bir atalet ölçüm birimi (IMU) tarafından desteklenen gelişmiş bir elektronik paketi tarafından kontrol ediliyor. Aktif (A), Temel (B) ve Konfor (C) olmak üzere üç önceden ayarlanmış modla toplam altı sürüş modu vardır; Comfort, 10 seviyeli çekiş kontrolünü, motor frenini ve ABS seviyelerini çevirirken gaz tepkisi verir.

Aktif, Seviye 2’ye ayarlanan çekiş kontrolü ile Hayabusa’nın ham gücünü serbest bırakır. Ancak tekerlek kontrolü, motor freni kontrolünde olduğu gibi gerektiğinde müdahale etmeye devam eder ve gaza bastığınızda uyarı ışıklarının yanıp sönmesini sağlar. Ayrıca üç aşamalı kalkış kontrolü, hız sabitleyici, yokuşta tutuş kontrolü ve programlanabilir bir hız sınırlayıcı da var. Ve evet, sürücünün kendi seçimine göre her bir ayarı programlamayı seçebileceği U1, U2 ve U3 olmak üzere üç özelleştirilebilir kullanıcı modu daha var. Ve 320 mm ön diskleri kavrayan üst düzey Brembo Stylema kaliperlere sahip frenler, sağlam ve kesin durma gücü sunar.

2021 Suzuki Hayabusa

2021 Suzuki Hayabusa, tanıdık siluetini hala koruyor. Tabii ki, ona taze bir çekicilik kazandırmak için bazı değişiklikler var; yeni, daha zarif ve daha keskin gövde, tamamen LED aydınlatma ve güncellenmiş bir gösterge konsolu var. Analog hız göstergesini ve takometreyi korur, ancak analog saatler arasında ortada bulunan yeni bir TFT paneli vardır. Ve ihtiyacınız olan tüm detayları ortaya çıkarır; menzil, kilometre sayacı, boşaltma mesafesi ve ayrıca sürüş modları ve diğer son teknoloji güvenlik özelliklerine yönelik menüler. En iyi yanı, farklı menüler ve sürücü modları arasında geçiş yapmak için gidon kontrollerinin basit ve kullanımı kolay olmasıdır.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here