DS3 Cabrio , MİNİ Convertible ve Fiat 500C gibi çok sevilen ikonik araçlara rakip olarak üretilmiştir.

MINI Cabrio’nun aksine, DS3 Cabrio tamamen katlanır bir açılır tavana sahip değil. Tıpkı Fiat 500C gibi, DS3 hatchback’in B ve C sütunları yerinde kalıyor ve üst bölmesi açılıyor.

DS3 cabrio

1.2 litrelik benzinli motor ve değişen düzeylerde güç üreten dört 1.6 litrelik üniteden oluşan güçlü motor yelpazesi vardır.

DS3 Cabrio üç donanım seviyesinde sunulur. Giriş seviyesi DSign, orta seviye DStyle ve en üst seviye DSport. DSign standart olarak gündüz LED farları, krom aynalar ve 16 inç jantlarla birlikte gelir. En üst model DSport standart olarak Alcantara döşeme bulunur. Ayrıca çift renkli 17 inç alaşım jantlara sahiptir.

DS3 cabrio
2014 Citroen DS3 Cabrio

Elektrikli tavanın üç ayarı vardır. Dikiz aynasının üzerindeki düğmeye bir kez bastığınızda otomatik olarak C sütununa geri çekilir. İkinci kez bastığınızda tavan tamamen açılır. Yine de, katlandığında arka görüşünüzü engelleyeceğini belirtmekte fayda var.

DS3 Cabrio’nun tavan 100kmh kadar hızlarda yükseltilebilir veya alçaltılabilir. DS3 hatchback’in harika görünümlü bir araba olduğu inkar edilemez ve neyse ki aynısı Cabrio için de söylenebilir.

DS3 cabrio

Çok sayıda alaşım jant ve gövde rengi seçeneği var. Kişiselleştirme kapsamı, koltuklar için yeni bir mavi deri seçeneğiyle birlikte iç mekana da taşınıyor. Ayrıca çatı için iki isteğe bağlı renk vardır.

DS3 Cabrio şık aynalı LED arka lambalar ve bagaj kapağında şık bir krom şerit ile donatılmıştır. Bununla birlikte, normal hatchback’ten çok farklı görünmüyor. Bu nedenle alıcılar, küçük bir üstü açılır araba istiyorlarsa başka araçlara bakmak zorunda kalacaklar.

DS3, yenilikçi olma konusunda uzun bir geçmişe sahiptir. Çünkü bu, bagaj kapağı mekanizmasında da gösterilmektedir. Neredeyse dikey olarak yukarı dönmesine izin veren akıllı döner bir menteşe mekanizması ile donatılmıştır. Bu da bagaja dar noktalardan erişilebileceği anlamına gelir. Bununla birlikte, tavanı tamamen katladıysanız, bagaj tamamen açılmadan önce orta ayarına getirilmesi gerekecektir.

Bagaj alanı 245 litredir. Böylece DS3 hatchback’ten sadece 40 litre daha küçüktür. Ayrıca sırasıyla 125 ve 185 litrelik MINI Cabrio ve 500C’den önemli ölçüde daha büyüktür. Bununla birlikte, 60:40 oranında bölünebilen arka koltukları var.

Standart DS3, Euro NCAP çarpışma testlerinde maksimum beş yıldızlı derecelendirmeyi aldı. Bu nedenle Cabrio da oldukça güvenlidir. Tavan raylarını yerinde tutarak, Cabrio’nun yolcuları aracın takla atması durumunda koruyacaktır.

İKİNCİ EL DS3 İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here