MINI ailesindeki bu, Coupe modeli seriye katılan beşinci modeldir. Sağlam süspansiyon kurulumu ve hafifliği ile, otomobilin şimdiye kadarki en sürücü odaklı versiyonu olarak tanımlanmaktadır. Basit iki koltuklu yerleşim düzeni, sürücünün etrafını sarmalayarak standart hatchback’ten çok daha tatmin edici bir sürüş sağlamak üzere tasarlanmıştır. Hem benzinli hem de dizel motor seçenekleri mevcuttur. Dizel olan seçenek MINI’nin kendine özgü yol tutuş becerisiyle birlikte güçlü bir yakıt ekonomisi ve ciddi bir hız sunuyor.

MINI Coupe Teknik Özellikleri

mini coupe

MINI Coupe, sınıfının açık ara en sürücü odaklı otomobilidir. İki koltukludur. Hatta yakıt tasarruflu 2.0 litrelik dizel motorundan 141 bg ve şaşırtıcı bir 305 Nm tork sunar. Bu rakamlar, otomobilin rakiplerini geride bırakabileceğinden daha fazlası olduğu anlamına gelirken, en iyi dolu özellikli John Cooper Works arabalarından da daha hızlıdır. Alçak ağırlık merkezi ve sert süspansiyon spor hissiyat veriyor. Ancak kısa dingil mesafesi, çukurlu yüzeylerde oldukça konforsuz hissettiriyor.

mini coupe

Değişik Kombinasyonlar İle Dikkat Çekebilirsiniz

Hiç şüphe yok ki, MINI Coupe fark edilmek isteyen insanları hedefliyor. Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda parlak renk seçeneği var. Ayrıca yarış şeritleri ve tavan tasarımını vurgulamak için iki tonlu bir kaplama tercih edebilirsiniz.

İçeride, kabinin biraz sıkışık olduğunu görmek şaşırtıcı değil. Ancak tavan döşemesinde uzun sürücülerin yerleştirilmesine yardımcı olmak için iki taraklı panel bulunuyor. Her zamanki büyük boy kadran, dairesel havalandırma delikleri ve retro, metal geçiş anahtarlarına sahip.

mini coupe

MINI Coupe’de sadece iki koltuk var. Böylece dört kişilik bir aile için pek kullanılmadığı anlamına geliyor. Ancak 280 litrelik standart MINI hatchback’in sunduğundan daha büyük olan bagaj alanı üzerinde çok olumlu bir etkiye sahip. Dahası, CD’leri ve içecekleri saklamak için çok sayıda kabin bölmesi vardır. Ayrıca büyük bölme, büyük eşyaları yüklemeyi kolaylaştırır.

MINI’nin güvenilirlik konusundaki ününün gölgede kaldığını söylemek doğru. MINI ailesinin tamamı, emniyetle ilgili bir dizi geri çağırmanın konusu oldu. Bunlardan biri yangın potansiyeli ile ilgiliydi. Euro NCAP çarpışma testlerinde tam beş yıldız aldı. Bu nedenle Coupe için güvenlik muhtemelen birinci sınıf olacak. Tüm otomobiller, standart olarak ön, yan ve perde hava yastıklarının yanı sıra denge kontrolü sunar.

İKİNCİ EL MINI İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here