Yarışlarda Nasıl Gözetmen Olabilirsiniz?

0
1024

Motorsporları insanların ilgi duyduğu branşlardan birisidir. İnsanlar genellikle sürücü ve co-pilot olmak isteseler de gözetmen olmakta iyi bir fikir olabilir. Bir yarışta 20-1300 kişi arasında görevli vardır. Yarış şartlarını, tutkusunu gözetmen olarak ta yaşayabilirsiniz.

Gözetmen Ne İş Yapar? Yarışlarda Nasıl Gözetmen Olabilirsiniz?

Gözetmenler yarışmacıları ve pistin koşullarını denetlemekle görevlidirler. Yarış esnasında yarışmacıları raporlarlar ve bu raporları kurula teslim ederler. Gönüllü, amatör veya profesyonel olarak yarışlarda bulunsalar da verdikleri kararlar önemlidir. Bu nedenle ciddi bir sorumluluk yükünün altına girerler. Gözetmenler zaman tutma, bayrak kullanımı, başlangıç ve bitiş çizgilerinin sorumluluklarını alırlar. Yarış esnasında baş gözetmen, direktör ve yardımcı direktörler ile iletişim halinde olurlar.

Gözetmenler Nasıl Olmalıdır?Yarışlarda Nasıl Gözetmen Olabilirsiniz?

Aksiyon ve stres yönetimini yönetmenin en kolay yolu sakin olmaktır. Yarış esnasında kazalar ve adrenalin dolu anlar mevcut olabilmektedir. Gözetmenler sakinliğini ve soğukkanlılığını korumak zorundadır. Disiplin yarış kültürünün en önemli ve bitirici noktasıdır. Gözetmenler yarış ortamında sorumluluklarının bilincinde olup, gereken disiplini sağlamak zorundadırlar. Güvenlik tedbirlerine uymalı, uymayanları da uyarmalıdır. Rotaları iyi bilip, yarış trafiğini sürekli izlemek zorundadır.

Sorumlulukları Nelerdir?Yarışlarda Nasıl Gözetmen Olabilirsiniz?

Takımı yönetmek, olayların ve yarışın kontrolünü sağlamak, gözlem, haberleşme ve raporlama en büyük sorumlulukların arasında gelmektedir.

Yarışlarda Nasıl Gözetmen Olabilirsiniz?

Yarışlarda gözetmen olmak için ilk önce kendinizden emin olmalısınız. Sporu ve yarış kültürünü sevmeli, riskleri ve ortama uyum sağlamalısınız. TOSFED’in düzenlediği gözetmen eğitim seminerleri ‘ne katılmak yeterlidir. Bu seminerler her yıl ocak ve mart ayında çeşitli illerde gerçekleşmektedir. Katılmak istediğiniz ili ve zamanı kendinize göre seçebilirsiniz. Seminerin sonunda bir teste dahil olunur ve başarılı adaylar sertifikalarını alırlar. Başarılı olan adaylar, çeşitli yarışlarda şehirlerinin il ve gözetmen kurulu tarafından atanarak görevlerine başlarlar. Bu yarışlarda gözetmen olarak tecrübe sahibi olursunuz. Kurulun aylık ve haftalık toplantılarına katılmak zorunludur. Bu toplantılara katılım sağladıkça tecrübeniz artmaktadır. Böylece daha profesyonel yarışlara gözetmen olarak katılabilirsiniz. Terfi seminerlerine ve sınavlarına girerek, kariyerinizde kademe kademe ilerleyebilirsiniz. En az lise mezunu ve 18 yaş üstü herkes bu sertifika programlarına katılım sağlayabilmektedir. Yarışlarda Nasıl Gözetmen Olabilirsiniz? sorusunun cevabı oldukça kolaydır. Önemli olan istikrarı ve yarışlara uygun olup olmadığınızdır.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here