Yarışlara Katılmak İçin Yapmanız Gerekenler Nelerdir?

0
1703

Yarışlara katılmak için yapmanız gerekenler nelerdir? Yarışlara katılmak için öncelikle lisans almanız gerekmektedir. Yarışçı lisansı almak zor değildir. Belki de yarış olaylarında en uygun ve kolay olan olay, lisan almaktır.

Lisans almak için gereken adımlarYarışlara Katılmak İçin Yapmanız Gerekenler Nelerdir?

Öncelikle yarışmak istediğiniz alanı ve branşı belirlemelisiniz. Lisans alabilmek için öncelikle araç sürmeye karşı bir engeliniz olmamalıdır. Bu iki adımı attıktan sonra sizden bazı evraklar istenmektedir.

Evrak listesi:

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Ehliyet Fotokopisi
  • Sağlık raporu
  • 1 adet fotoğraf
  • 45 yaş ve üzeri sporcuların EKG kontrolünde stres testide yapılmak zorundadır.

lisanlar ikiye ayrılmaktadır. Bu ayrım; sürücü ve yarışçı ayrımıdır. Sürücü lisanları bireysel olarak yapılmaktadır. Tüzel kişilik, bazı sporları takım adına da alabilirisiniz. Lisans seçenekleri mahalli, ulusal ve uluslararası olarak üçe ayrılmaktadır.

Yarışlara Katılmak İçin Yapmanız Gerekenler Nelerdir?Lisans süreleri 1 yıl için geçerlidir. Lisansı dolan sürücüler sağlık belgelerini eksiksiz olarak toplayıp, tekrardan başvurmalı ve lisanslarını uzatmak zorundadırlar. Lisanslara başvururken başvuru bedelini ödemeyen sporcular lisans sahibi olamazlar. Ödeme dekontunu da belgelerin arasına koymalısınız. Yarış bedelleri kategorinize ve branşınıza bağlı olarak değişmektedir. En ucuz yarışçı lisansı; karting kategorisi, mahalli sürücü lisansıdır. Mahalli sürücü bedeli 220 TL’dir. En yüksek yarışçı lisansı ise ralli ve pist yarışçıları için geçerlidir. Mahalli pist ve ralli yarışçı lisansı ücreti 363 TL’dir. ulusal ve uluslar arası yarışma ücretleri 1000 TL ile 2000 TL arasında değişmektedir. Takım ve markalar için ise bu lisans fiyatları ortalama 50 Bin TL’yi bulmaktadır.

Lisans başvurularının fiyatları pahalıdır. Yarış aracı, sürücü, yarışçı, takım gibi seçenekler sıralandığında sporcu olmanın, lüks ve pahalı bir spor olduğunu anlayabilirsiniz. Yarış lisansı için başvurular TOSFED’in sitesinden online olarak yapılabilmektedir. Gerekli evraklar ve ödeme dekontları eksiksiz olarak tamamlanmalı ve yerine getirilmelidir. Ödemeler kredi kartıyla ve bankacılık sistemiyle yapılabilmektedir. Ödemesini tamamlayan sporculara geçici lisans verilmektedir. Bu geçici lisansı bastırarak, yarışlara katılabilirsiniz. 7-10 gün içerisinde lisans kartınız adresinize ulaşmaktadır. Yarışlara sağlık raporu ve lisansınız ile katılabilir ve profesyonel olma yolunda emin adımlarla ilerleyebilirsiniz. Yarışlara Katılmak İçin Yapmanız Gerekenler Nelerdir? sorusu basit bir sorudur. Önemli olan yeterli miktarda destekçiniz ve paranızın olup, olmadığıdır.

İkinci El Araç İlanları

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here