Trafikte Yaya, Motosiklet ve Bisiklet Güvenliği!

9
4276

Ülkemiz trafiğinde eksikliği görülen en önemli konular; insanlara, hayvan dostlarımıza ve motosiklet kullanıcılarına verilen önemin yetersizliğidir.

Bir taşıt kullanıcısı olarak trafiğe her çıktığımızda unutmamamız gereken en önemli konu; “Yayaların,hayvan dostlarımızın,Bisiklet ve Motosiklet kullanıcılarının kaportaları bedenleridir.”

yaya önceliği

Bugün ki içeriğimizde hem bu konuya dikkat çekmek hemde güvenliği sağlamak amacıyla birkaç fikir vermeyi amaçlıyoruz.

Son dönemde cezalar ile ilgili yaptırımlar artmış olsa da, alışılagelmiş yayaları ve motosikletleri görmezden gelme ve trafikte üstünlük sağlama geleneğini değiştirmek kolay olmuyor.

Bazen neden Avrupa’yı bu kadar örnek veriyorsun diye birbirimize kızsak dahi, Avrupa yaya ve motosiklet, aynı zamanda bisiklet kullanıcıları konusunda trafikte üstünlüğü konusunu içselleştirmiş durumdalar.

Birkaç noktada olası trafik kazalarını önlemek, yaya,bisiklet ve motosiklet önceliğini hatırlatmak amacıyla dikkatinizi çekmek istiyoruz.

1Otobüs Durakları

Otobüs durakları,yoğunluğun fazlasıyla olduğu bir alandır. Burda ki uyarımız hem taşıt kullanıcıları hem de yayalar için olacaktır.

Otobüsten indikten sonra yayaların aniden karşıya geçmek istemesi sonucu, taşıt kullanıcılarının otobüsten dolayı, insanları görmemesi sonucunda kazalar meydana gelebilmektedir.

Taşıt kullanıcılarına uyarımız; Otobüs duraklarının yanından geçerken hızınızı düşürünüz ve dikkatinizi insanlara veriniz. Aniden bir yaya çıkması sonucunda ciddi kazalar yaşanabilir. Birimizin bir sevdiğinin başına kötü bir olay gelebilir.

Elbette burda ki bir uyarımız da yayalara olacak; Otobüsten indikten sonra karşıya geçmek için, kaldırımları ve sizin için ayrılmış alanları kullanınız. Otobüsten indikten sonra hemen karşıya geçmeye çalışmak ciddi bir yanlışlıktır.

2Okul Çıkışları

Okul çıkışı dediğimizde aklınıza bu görüntü gelmesin 🙂

Okul çıkışları da özellikle öğrencilerin, küçük kardeşlerimizin sağa sola koşuşturmaya başladığı, servislerine gittiği zamandır.

Okul çıkış saatlerinde, geçişlerimiz de hızımızı düşürmek ve dikkatimizi toplamak çok önemli.

3Yaya Geçitleri

Yaya geçitlerinde durmamanın artık daha ciddi yaptırımları var. Ama bunu ödeyeceğimiz para için değil , Yol ve Yolcu güvenliğini düşünerek içselleştirmemiz gerekiyor.

Yaya geçitlerinden geçen, bizler veya bir sevdiğimizde olabilir. Bu bilinçle yaya geçitlerinden geçerken yavaşlamakta ve yol vermekte fayda vardır.

Yayalar içinde uyarılarımız, kaldırımları, yaya geçitlerini kullanmalarıdır.

yaya geçidi

Bisikletler için bisiklet yolları, yayalar için yaya geçitleri ve kaldırımlar yapılmış durumda, bu yolları kullanarak düzene uyum sağlamak çok önemli bir konu, trafik sadece taşıt kullanıcılarının sorumluğunda değildir. Trafik içerisindeki herkes birbirine saygı duyduğunda, sorunlar kendiliğinden çözülecektir.

Bir gözünüz yayalarda, bir gözünüz motosiklet ve bisikletlerde olsun.

Yaya yılı ile ilgili içeriğimizi okumak için tıklayın

İkinci El Otomobil İlanları

Tekerinize Taş Değmesin.

9 YORUMLAR

  1. herkes saygı duymasını bundan öte kurallara uymasını bilmeli. Bizim milletin hep acelesi var bu da dikkatsizliği beraberinde getiriyor. Dikkatli olalım saygı duyalım

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here