TOGG İçin Beklenen Vergi Düzenlemesi Geldi: TOGG’un ÖTV Oranı Ne Kadar Olacak?

0
6464
togg

Yerli otomobil TOGG için artık son düzlüğe girdik. En son 208 adet robot ile parçalı denemelerin yapıldığı Gemlik’teki tesiste Temmuz ayında üretim denemeleri başlayacak. Bu süreç içinde C segment SUV araç Avrupa’da Euro NCAP testlerinden geçiyor. Yerli otomobilin seri üretimine gün sayarken herkes fiyatının ne olacağını tartışıyor. Sonunda TOGG’un vergi düzenlemeleri hakkında bilgi paylaşıldı. Peki yerli otomobil TOGG kaç para olacak?

TOGG İçin Yeni Özel Tüketim Vergisi Düzenlemesi!

togg

TOGG için herkesin beklediği devlet desteği sonunda geldi. Kanun teklifleri henüz bir sonuca varmasa da yeni bir ÖTV dilimi geleceği kesinleşti.

TOGG İçin ÖTV Oranı Yüzde 10’a Düştü!

Yeni ÖTV dilimine göre motor gücü 160 kW’ı geçmeyen elektrikli araçlar ve aynı zamanda Özel Tüketim Vergisi matrahı 700.000 TL’yi geçmeyen elektrikli ve hibrit araçlar için ÖTV oranı yüzde 10 olacak. Diğer araçlar için ise yüzde 40 ÖTV alınacak. TOGG’un arkadan itişli 160 kW elektrikli C-SUV modelini kapsayan plan için yüzde 10 ÖTV geçerli oluyor. Mevcut yüzde 10 ÖTV planı ise 85 kW’ı aşmayan elektrikli araçlar içindi.

TOGG’un İki Motorlu Versiyonu İçin ÖTV Oranı Ne Kadar Olacak?

togg

Diğer bir önemli nokta ise 160 kW’ı geçen elektrikli otomobiller için. Özel Tüketim Matrahı 750.000 TL’yi geçmeyenler için yüzde 50 vergi alınıyor. Diğerleri içinse yüzde 60 Özel Tüketim Vergisi matrahı geçerli oluyor. Bu plan ise TOGG’un 2 motorlu versiyonunu kapsamış oluyor.

Örneğin 160 kW motor gücündeki TOGG için fiyatı vergisiz olarak 700.00 TL altında ise yüzde 10 ÖTV alınacak. Yüzde 18 KDV oranı uygulanmasının ardından araç 908 TL’ye satışa çıkmış olacak.
Güncel ÖTV Matrah Oranları;
85 kW’ı aşmayan elektrikli araçlar 10%
85 kW- 120 kW arası elektrikli araçlar 25%
120 kW üzeri elektrikli araçlar 60%

 

TOGG’dan Teknoloji Sürprizi: İlk Ürünü Otomobil Olmayacak!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here