Tam Kapanma Döneminde Trafik Çevirmeleri Nasıl Olacak? Bugün sizler için bu konuyu ele alan bir içerik hazırlamak istedik.

Tam kapanma dönemine bugün itibari ile girdik. Öncelikle bu durumun vaka sayılarını azaltması ve Corona Virüs ölüm oranlarını düşürmesini temenni ediyoruz.

Ülkemiz ve tüm dünyanın içinde bulunduğu bu zor dönemleri kurallara uyduğumuz taktirde geride bırakabiliriz. Bunun için MASKE, MESAFE ve HİJYEN kurallarına uymayı ihmal etmemeliyiz.

Buna ek olarak kapalı alanlarda bulunmamak ve zorunlu durumlarda minimum süre içinde kapalı alanları terk etmenin çok önemli olduğunu biliyoruz.

Tam kapanma

1Tam Kapanma Döneminde Trafik Çevirmeleri

Tam kapanmanın başlaması ile pek çok insan çalışmaya devam ederken bazı vatandaşlar ise evlere kapanmış oldu.

Ancak trafik ve emniyet üyeleri yoğun bir şekilde trafik denetlemeleri yapıyor. Önceki sokağa çıkma yasaklarından farklı olarak bu dönemde kontroller önemli oranda artırılmıştır.

Bu sebeple sokağa çıkma izniniz yok ise kesinlikle aracınızı kullanmayınız. Olası bir trafik çevirmesine girdiğiniz zaman cezai yaptırımlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Eğer çalışan kitle içinde yer alıyorsanız mutlaka yanınızda çalıştığınız kurumdan alacağınız izin belgenizin olması gerekiyor.

Ancak buradaki önemli detay, yalnızca ikametgah adresi ya da tam kapanma döneminde bulunacağınız adresiniz ile çalıştığınız kurum arasında bir yol güzergahı üzerinde yolculuk edebilirsiniz. Bunun dışındaki losyonlarda bulunmanız yasaktır.

Bu detayı göz önünde bulundurmalısınız.

2Tam Kapanma Döneminde Araç Bakımı Nasıl Olmalı?

Bu konu ile ilgili detaylı bir içerik yakın zamanda blog sayfamızda siz değerli okuyucular ve otomobil severler için hazır olacak.

Ancak birkaç noktaya değinmek gerekir ise; tam kapanma döneminde eğer aracınızı hiç kullanmayacaksanız mutlaka haftada 1 olacak şekilde 10-15 dakika boyunca aracınızı çalıştırın.

Bu aracınızın akü sağlığı için önemlidir. Aynı zamanda yaz dönemi yaklaştığı için bu çalıştırma esnasında aracınızın klimasını da çalıştırmanızı tavsiye ederiz.

Araç klimaları her sene ortalama olarak %5 oranında gaz kaybeder.

Ek olarak yaz dönemi yaklaştığı için, güneş ışınlarından aracınızı olabildiğince korumak adına kapalı bir garaja park edebilirsiniz.

Pek çoğumuzun böyle bir imkanı olmadığından gölge bir alana ve torpido kısmını güneşlik ile koruyacak şekilde bu 18 günlük kapanma sürecinde aracınızı koruyabilirsiniz.

TRİNKSAT

İkinci El SUV İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here