Ramazanda Araç Sürüşlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

0
1132
man driving car from rear view on the highway.

Ramazan ayında hayat rutinimiz değişmese de yaşam tarzımızda değişiklikler meydana gelmektedir. Ramazanda araç sürüşlerinde dikkat edilmesi gerekenler ve özenli olunması gereken noktalar bulunmaktadır. Bildiğimiz üzere trafikte her zaman dikkat etmemiz gerekmektedir. Aksi halde kazaların ve kayıpların meydana gelmesi kaçınılmaz olacaktır. Trafikte araç sürdüğümüz zaman trafik kurallarına uymalı ve yolculuklarımıza konsantre olmalıyız. Ramazan ayında oruçla birlikte günün büyük bir bölümünü aç geçirmekteyiz. Bu yüzden fiziksel ve zihinsel kabiliyetlerimiz, normal yaşantımıza göre daha olumsuz olmaktadır. Bu yüzden Ramazanda araç sürüşlerinde dikkat edilmesi gerekenler belirli noktalar bulunmaktadır. Bu noktalar; ekstra özen ve dikkat gerektiren bir olay olarak karşımıza çıkmaktadır.

Yediklerimize dikkat etmeliyiz

Ramazan ayında iftar, sahur ve ara vakitlerde yiyeceğimiz yemekler, gün içindeki yaşantımızı etkilemektedir. Özellikle uzmanların önerdiği yemekleri yemenizi önermekteyiz. Aşırıya kaçmaktansa daha minimal beslenme rutinleri oluşturmanız, günlük yaşamınızı büyük oranda olumlu yönde etkileyecektir. Yağlı ve vücuda zararlı olan yemekleri aşırı miktarlarda tüketmemeye gayret edin. Böylece olası sindirim sistemi veya boşaltım sistemi problemlerine karşı kendinizi korumuş olursunuz. Ayrıca yola daha fazla konsantre olabilirsiniz.

Dinlenmekten korkmayın, sinirlenmeyin ve empati kurun Ramazanda Araç Sürüşlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araç sürüşlerinizde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta; Dinlenmektir! Yorgun ve aç bir vücut olumsuzluklara davetiye çıkarmaktadır. Özellikle ramazan ayında oruç tutan kişilerin, uyku saatlerinde değişiklikler meydana gelmektedir. Uykusuzluk ve zaman değişimi, insanların vücutlarını etkilemektedir. Yorgun, uykulu veya rahatsız hissettiğiniz taktirde araç sürmemeli ve dinlenmelisiniz. Ramazan ayında sinirlenmemeli ve empati kurmalıyız. Ramazan ayının anlam ve öneminden çıkacak davranışlardan kaçınmak için ekstra özen göstermeliyiz. Kısacası sinirlenmeyi ve empati yoksunluğunu, tuttuğumuz oruca bağlamamalıyız.

Tehlike anında sürüşe devam etmeyin

Araç sürüşlerinde birçok farklı olumsuzluklar ile karşılaşmak oldukça normaldir. Olumsuzluklar ile baş edebilmeniz en önemli noktadır. Rahatsızlık veya trafikte başınıza gelen olumsuz olaylardan sonra sürüşünüze devam etmemelisiniz. Fiziksel veya psikolojik olarak olumsuz hissettiğiniz zaman aracınızı müsait bir yere park etmelisiniz. Ayrıca yakınlarınızdan veya sağlık kuruluşlarını aramaktan çekinmemelisiniz.

Ramazan’ın önemi nedir?

Türkiye Cumhuriyeti Din ve Diyanet İşleri Başkanlığına ve Müslümanlara göre Ramazan ayı oldukça önemlidir. İslam’ın beş şartından biri olan “Oruç tutma ibadeti” ramazan ayında gerçekleşmektedir. Ramazan ayı, tüm Müslümanlar için hem yardımlaşma hem de bereket ayı olarak inanılmaktadır.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here