2021 Renault Clio 1.0 TCe X-Tronic Detaylı İnceleme

2021 Renault Clio bu kombinasyonla iddialı!

0
15627
Renault Clio Test

Yerli Üretim Renault Clio test sürüşü izlenimleri ile karşınızdayız. Yerli Üretim Renault Clio 5 tüm özellikleriyle azıyla yetinecek bir araba değil. Benzinli otomatik kombinasyonuyla konforlu yolculuklar sunuyor.

Renault Clio Tasarım Özellikleri

Test sürüşünde edindiğimiz izlenimlere göre, Yeni Renault Clio bu sınıfta beklenen hangi tasarım detayı varsa ona sahip. Kendi ana hatlarından vazgeçmeyerek iyi bir iş ortaya koymuş. Şehrin her türlü caddesine adapte olacak bir tasarım kullanıyor. Modern ve dinamik bir tasarıma sahip Yeni Clio, bir önceki neslin ana hatlarını taşıyor. 2020 Yeni Renault Clio bir yandan şık görünümünü korurken, diğer yandan etkileyici tarzıyla öne çıkıyor. Kaput üzerindeki çizgiler, modele daha kaslı bir görünüm kazandırıyor. Yeni CMF-B platform sayesinde Clio 5, segmentinde iddialı iç hacim ve konfor sunuyor. İlk defa bir Clio’da ön çamurluklarda yer alan rüzgarlıklar, sürtünmeyi azaltıyor ve aerodinamik performansı artırıyor.

Buna ek olarak yakıt tüketimini de azaltan rüzgarlıklar, Yeni Clio’nun tasarımına dinamizm ve sportif bir görünüm kazandırıyor. Yeni Clio’nun karoseri, aerodinamizmini ve sportif görünümünü artırmak için 48 milimetre alçaltılmış (yükseklik 1440 mm). Köpekbalığı anten, full LED farlar ve yan camların çevresindeki krom detaylar, Yeni Clio’nun modern tarzına katkı sağlıyor ve iç mekanda olduğu gibi dış tasarımda da kalite algısını artırıyor. İlk donanım seviyesinden itibaren full LED olarak sunulan C şeklindeki ön farlar, modele daha çekici bir görünüm kazandırıyor.

İç Mekan Özellikleri

Renault Clio test sürüşünde aracın iç mekanına da bir göz atıldı. Yeni Renault Clio’nun yaşam alanı tam anlamıyla teknoloji üssü olmuş durumda. Artık teknoloji anlamında otomobil kullanıcılarının beklediği ne varsa Yeni Renault Clio 5 onu karşılıyor, hatta bir çıt fazlasını bile sunuyor. Yeni Clio’nun iç tasarımında kalite algısı ve sürüş ergonomisine ayrı bir özen gösterildiği her halinden belli oluyor. İç mekan yüksek kaliteli malzemeler, yumuşak dokuya sahip ön panel, kapı panelleri ve orta konsol çerçevesi ile kalite algısı açısından boyut değiştirmiş. Yeni Clio’nun direksiyonunda sürüş keyfini iyileştirmek adına tüm detaylar düşünülmüş. Önceki nesle kıyasla daha kompakt bir hava yastığı kullanılarak, direksiyona daha şık ve rafine bir tarz kazandırılmış. Yeni direksiyon sayesinde sürüş ekranının görülebilmesi kolaylaşıyor. Dişli oranının 15,2’den 14,4’e indirilmesi sayesinde direksiyonun daha hassas ve daha kolay yönlendirilmesi sağlanarak sürücünün direksiyon hakimiyeti artırılıyor. Bu konuda gerçekten çok iyi adımlar atmış.

Geniş alan sunmak için daha kompakt hale getirilen tamamen yenilenen sürücü odaklı “Akıllı Kabin-Smart Cockpit”, çok daha fazla teknoloji barındırıyor. Yeni Clio, geleneksel kadranların yerine ilk kez kişiselleştirilebilir TFT sürücü ekranı ile sunuluyor. Üst segment modellerden alınan teknoloji ile 7 ila 10 inç büyüklüğündeki TFT ekran, sürüş deneyimini kişiselleştirme imkanı sunuyor. 9,3 inç multimedya, sınıfının en büyük ekranı olarak öne çıkıyor. Bir tablet gibi kullanımı kolay ve çözünürlüğü yüksek olan ekrandan, yeni multimedya sistemi EASY LINK, navigasyon, MULTI-SENSE ve Sürüşe Yardımcı Destek Sistemleri (ADAS) ayarları kolaylıkla yapılabiliyor.

Motor Özellikleri

Yeni Renault Clio 1.0 TCe X-Tronic 90 BG seçeneğiyle test konuğum oldu. 999 cc hacmindeki turbo benzinli ünitesi boyundan büyük işler yapma konusunda gerçek bir usta. X-Tronic otomatik şanzımanlar uyumu da son derece iyi. Motorun ürettiği ne varsa yola tam anlamıyla aktarılıyor. 4500 d/d’de 90 HP güç ve 1750 d/d’de 142 Nm tork üreten 1 litrelik motoruyla açıklanan 0-100 km/s hızlanma süresi 12.4 saniye. Yine fabrika verilerine baktığım zaman son hızının 175 km/s olarak açıklandığını görüyorum. Yaptığım test sürüşleri sırasında bu sonuçlara zorlanmadan ulaşacağını ispatladı.

Ortalama yakıt tüketimi 5 litre olarak açıklanan bu kombinasyonla yaptığım 100 kilometre karma yol şartları testimde 6.6 litre gibi bir sonuca ulaştım. Bu sonuç onu cimri otomatik seçenekler arasına rahatlıkla alır. Kullanım sırasında yaşam alanına motor gürültüsünün rahatsız edici bir seviyede yansımıyor olmasını da sevdim. Kullanım konforunu artıran önemli özellikleri arasında yer aldı.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Yerli Üretim olmasının artısı tam burada net bir şekilde belli oluyor. Türkiye yollarını çok iyi bilen ve bu yollara çok iyi bir şekilde adapte olan bir karaktere sahip. Yeni Clio’nun koltukları iç mekandaki yüksek kalite algısına katkıda bulunurken konfor konusunda da önemli bir rol üstleniyor. Daha geniş ve yolcuyu kavrayan koltuklar, seyahat edenlerin oturma pozisyonunu destekliyor. Koltukların yarı yumuşak kaplamalarının boşluklu yapısı, arkadaki yolcular için diz mesafesini önemli ölçüde artırırken, virgül şeklindeki daha ince koltuk başları ise sürücünün arkayı görmesini kolaylaştırıyor.

Yeni Clio’nun bagaj hacmi 391 litreye ulaşırken, iç saklama hacmindeki 26 litrelik artış segmentindeki en yüksek seviyeyi işaret ediyor. Arka koltuklar katlandığında 1069 litreye kadar bir kullanım alanı sunuyor. Yeni Clio, sürüşü kolaylaştırmak, güvenliği artırmak ve daha konforlu seyahat için üst seviye sürüş destek sistemleri sunuyor. Sürüş, Park ve Güvenlik olarak üç başlıkta toplanan sürüş destek sistemleri arasında Aktif Acil Fren Destek Sistemi, Hız Uyarılı Trafik İşaretleri Tanıma Sistemi, Şerit Takip Sistemi, Eller Serbest Park Destek Sistemi, Auto-hold Fonksiyonlu Elektrikli Park Freni, Otomatik Uzun/Kısa Farlar Yeni Clio’da öne çıkan güvenlik donanımları olarak öne çıkıyor. Yeni Clio’da bulunan 360 derece kuş bakışı kamera, aktif acil fren destek sistemi, Renault ürün gamında ilk kez kullanılan yeni sürüş destek sistemleri olarak göze çarpıyor.

Güvenlik Özellikleri

Yeni Renault Clio bu bölümde tam bir altın bilezikle satışa sunuluyor. Euro NCAP’in 2019 yılında yaptığı çarpışma testlerinin ardından sınıfının en güvenli aracı unvanına sahip oldu ve 5 yıldız aldı. Bunu yaparken yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 96 gibi son derece iddialı bir puan aldı. Yeni Clio çocuk güvenliğinden yüzde 89, yaya güvenliğinden yüzde 72 ve güvenlik yardımcılarından yüzde 75 aldı.

Renault Clio Yorumları

Yerli Üretim Renault Clio test sürüşünün sonunda yapılabilecek ilk yorum, “Yeni nesliyle sahip olduğu tüm unvanları korur ve hatta üzerine koyarak ilerler” olacaktır. Yeni Clio 5 yerini aldığın nesi varsa korurken hepsini bir iki adım ileriye taşımış. Özellikle teknolojik özellikleri artık onun sınıfının sınırlarında kalmayarak üst sınıfları da zorlayacağını gösteriyor. Otomatik şanzımanlı ve konforlu bir araç arıyorsanız doğru yere bakıyorsunuz.

Renault Clio Fiyat Özellikleri

Yeni Renault Clio günümüz otomobil fiyatlarına baktığım zaman en uygun etikete sahip olan araçlar arasında yer alıyor. Yerli Üretim Clio 5’in fiyatları 165 bin TL’den başlıyor ve 226 bin 900 TL’ye kadar yükseliyor. İddialı motor seçenekleriyle de ön plana çıkan Renault Clio 1 litre motoruyla öne çıkıyor.

Renault Clio Teknik Özellikleri

Renault Clio Test Sürüşleri

İkinci El Renault Clio Fiyatları

Sıfır KM Renault Clio Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here