Tam Kapanmanın İlk Günü Trafik Nasıldı?

0
1100
tam kapanmanın

Pandemi sebebiyle zor günler geçiriyoruz. Geçirdiğimiz bu zor günlerin bir an önce bitmesi için alınan birçok önlem vardır. Bu önlemlerden neredeyse en büyüğü de 17 günlük tam kapanmadır. 17 günlük tam kapanma 29 Nisan saat 19.00’da başladı. Yasağın başlaması ile birlikte trafik yoğunluğunun azalması bekleniyordu. Ancak Tam kapanmanın ilk günü 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde denetim vardı. Bu sebeple oluşan kuyruk bir hayli fazla idi.

Sokağa Çıkma Kısıtlaması Tam Kapanmanın ilk Günü Trafik

Ülke genelinde yürürlüğe giren 17 günlük tam kapanma uygulaması ile birlikte ilk gün saat 19.00 sonrasında İstanbul polisi denetim yapmaya başladı. İstanbul’da bulunan köprüleriin her iki yakasında da çevirme vardı.

tam kapanmanın

Polis ekipleri, yasak saatinde geçen tüm arabaları teker teker denetime tabii tutarak izin belgelerini kontrol etti. Kurala uymayan sürücü ve yolcular idari para cezasına tabii tutuldu. Köprü bağlantı yollarında trafik bir hayli fazla idi. Öyle ki araçların yoğunluğu, yasak olmayan bir günden farksızdı. Polis ekipleri, yolu tek şeride indirdi. Yapılan denetim ile birlikte; izni olmayan sürücü ve yolculara idari para cezası uygulandı.

tam kapanmanın

E-5 Normal Günlerden Farksızdı

E-5’de de durumlar çok iç açıcı değildi. Her zaman olduğu gibi Küçükçekmece – Avcılar arası E-5 oldukça yoğundu. Yapılan kontrollerin etkisi ile daha da artan yoğunluk dron kameraları ile görüntülendi.

Tam Kapanmanın Öncesinde İstanbul Göç Verdi

İstanbul’da tam kapanma önlemlerinden önceki son gün şehir dışına çıkmak isteyenler, TEM otoyolu ve D-100 karayolu üzerinde Ankara yönünde, Anadolu bölgesinde ise Ataşehir-Sultanbeyli arasında trafik yoğunluğunu artırdı. TEM Otoyolu üzerinde bir tarafta Ankara’ya doğru arttı. D-100 karayolu üzerinde Ankara, Maltepe ve Kartal istikametinde, Pendik ve Tuzla trafiği belli bölgelerde artarken; Avrupa TEM karayolu üzerinde Kağıthane ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Trafiği arasındaki belirli bölgelerde bulundu.

Şehirlerde, bu alanların dışındaki ana arter trafiği sakin. İBB’nin mobil uygulamasına göre saat 06: 30’a kadar akış yoğunluğu% 24 olarak ölçüldü. 09.10 itibariyle ise trafik yoğunluğu % 54’tür. İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı bir duyuruya göre İstanbul’da yaşayan vatandaşlar bugün saat 19: 00’da sokağa çıkma yasağı başlamadan memleketlerine gidecek. 17 Mayıs Pazartesi 05: 00’e kadar. Memleketlerinde kısıtlayıcı prosedürler ve Ramazan Bayramı geçirmek isteyen sürücüler, karayolu üzerindeki Bolu Dağı kavşağı ve Gerede-Karadeniz kavşağında sıvı yoğunluğunun artmasına neden oldu.

Tam Kapanma Uygulaması Kapsamında Marketler Çalışıyor mu? Marketler Kaça Kadar Açık?

Tam kapanma uygulaması kapsamında vatandaşların zorunlu ihtiyaçlarını karşılamaları ve araç kullanmalarına izin verilmemesi koşuluyla bakkallar, marketler, manavlar, kasaplar, kuru meyve ve meyve dükkanları açıktır. Market çalışma saatleri ise 10.00 ve 17.00 arasıdır. Aynı saat içerisinde marketler, manavlar, kasaplar, kuruyemiş dükkanları, tatlılar ve online sipariş veren firmalar da eve / adrese satış yapabilecek.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here