Skoda SmartLink ve Ford SYNC 3 İnceleme

0
1983
skoda smartlink

Skoda SmartLink ve Ford SYNC 3’ü ele aldık.

Satışa sunulan hemen hemen her yeni arabada artık yaygın olan dokunmatik ekranlar, üreticilerin cep telefonu teknolojisini araç içi sistemlerine entegre etmelerini çok daha kolay hale getiriyor. Böylece, kullanıcıların telefonlarından çeşitli uygulamalara erişmesine olanak tanıyan akıllı telefonun gelişmişliğinden yararlanabiliyorlar. Skoda’nın buna yaklaşımı, adından da anlaşılacağı gibi Android akıllı telefonunuzun (ve bazı tabletlerin) ekranını aracın ekranına yansıtan MirrorLink sistemiyle başladı.

Mayıs 2015’te Çek üretici, SmartLink adlı daha gelişmiş bir sistemi tanıttı. SmartLink ile MirrorLink arasındaki temel fark, tüm akıllı telefon entegrasyon sistemlerini bir arada sunmasıdır. MirrorLink ise, Apple CarPlay ve Android Auto olarak ayrılmıştır. Bu yaklaşımın temel avantajı, sahip olduğunuz akıllı telefon ne olursa olsun, SmartLink ile donatılmış bir Skoda otomobilinin ona bağlanmak için bir yolunun olmasıdır.

Ford SYNC 3 nedir?

İPhone kullanıcıları için CarPlay, Bluetooth ses dışındaki tek bağlantı yoludur. Ancak Android kullanıcılarının MirrorLink veya Android Auto seçeneği vardır. Android Auto sistemi, bilgileri biçimlendirilmiş bir tasarımda görüntüleyen navigasyon ve ses kontrolü gibi özellikler için özel bir yazılımla “kapalı” bir sistem olması açısından CarPlay’e daha çok benziyor.

MirrorLink açık kaynaklı bir sistemdir, bu nedenle arabanızda kullanabileceğiniz uyumlu uygulamaların listesi her geçen gün artmaktadır. MirrorLink mevcut uygulamaları döşemeli biçimde görüntüler.

Akıllı telefonunuzu SmartLink ile donatılmış bir Skoda’ya bağlamak oldukça basit. Bir USB bağlantısı kullanmak anında bağlantı sağlar ve aynı zamanda telefonunuzu şarjlı tutar. Alternatif olarak telefonunuzu arabanızın Bluetooth’uyla arayabilir veya kullanabilirsiniz. Bir Android telefon bağlıyorsanız, MirrorLink veya Android Auto aracılığıyla bağlanmayı seçme seçeneğiniz olabilir. Bunu ekran menülerinden birini veya diğerini seçerek yapabilirsiniz.

Şu anda SmartLink, Skoda Columbus, Bolero ve Amundsen bilgi-eğlence sistemleriyle donatılmıştır. Ancak bu sistemler kurulu olmayan modellere sonradan takılamaz.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here