Otomobillerde Bluetooth Bağlantısı İncelemesi

0
2455
bluetooth

Bir arabanın temel Bluetooth işlevi varsa, bu, cep telefonunuzla eşleşebileceği ve telefonunuzu kabloyla bağlamanıza gerek kalmadan belirli işlevleri kullanabileceği anlamına gelir. Bunu yapmanın ana nedeni, arabanın hoparlörlerini kullanarak eller serbest telefon görüşmeleri yapabilmenizdir.

Çoğu arabada, Bluetooth’u kullanarak arabanızın hoparlörlerinden müzik, podcast veya sesli kitap çalmak da mümkündür. Telefonunuzda ilgili uygulamayı başlatmanız ve oynat düğmesine basmanız yeterli – araç geri kalanını kontrol edebilir ve arabadaki, bazen direksiyon simidindeki kontrolleri kullanarak parçaları atlayabilir, duraklatabilir ve geri sarabilirsiniz.

Telefonunuzu ve arabanızı Bluetooth kullanarak ayrıştırmak, hem telefonunuzda hem de arabanın menülerinde genellikle doğru alt menüyü bulmanız gerektiğinden ve her arabada farklı olduğu için zorlayıcı olabilir. Ancak, bunu bir kez yaptıktan sonra, arabayı her çalıştırdığınızda Bluetooth otomatik olarak yeniden bağlanır, böylece bir daha yapmak için asla endişelenmenize gerek kalmaz.

Birçok modern otomobilde akıllı telefon kullanıcıları Android Auto veya Apple CarPlay kullanmak isteyecektir. Bunlar, telefonunuzdaki uygulamaları arabanın ekranında görüntüledikleri için Bluetooth’tan farklıdır. Yine de belirli işlevler için Bluetooth kullanıyorlar.

Bu normalde telefonunuzu araca bağlamak için Bluetooth’un yerine bir USB kablosu kullanmanız gerektiği anlamına gelir. Yine de bazı yeni MINI’lerde ve BMW’lerde, bu hizmetleri Bluetooth üzerinden kablosuz olarak bağlayabilirsiniz. Akıllıca bir şekilde, bu işlevleri bir kez kullanarak bağlandığınızda, telefonunuz gelecekte Bluetooth ile eşleşmiş olarak kalacaktır.

Arabanızın yakınındaysanız, Bluetooth’unuz çalışacaktır. Arabanızın yakınındaysanız ve bir telefon görüşmesi yapıyorsanız ancak diğer kişiyi duyamıyorsanız, arabanızın hoparlörlerinden gelip gelmediğini kontrol edin. Telefonunuzda Bluetooth’u geçici olarak kapatarak, arabanızın telefon çağrılarınızı çalmayacağından emin olabilirsiniz.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here