Amerika’da Araba Kullanmak: Bilmeniz Gerekenler

0
4031
amerika'da araba kullanmak

Amerika’da araba kullanmak, Türkiye’nin herhangi bir yerinde araç kullanmaktan çok farklıdır. Bu nedenle Amerika otoyollarında başarılı bir şekilde gezinmek için ihtiyacınız olan tüm ipuçlarını ve tavsiyeleri topladık.

Diğer her şeyin yanı sıra, halka açık trenlerin ve otobüslerin olmaması nedeniyle ABD’de araba kullanmak bir lüks olmaktan çok bir zorunluluktur. Pacific Coastal Highway ve Route 66 gibi mücevherler, araba kullanmayı oldukça maceracı hale getiriyor. Buna Amerikan otomobil kültürünün cazibesini de ekleyin. Dünyanın dört bir yanından gelen turistler ABD yollarını deneme şansını mutlaka değerlendirmeli.

ABD’de araba kiralamak için ipuçları

Nereye giderseniz gidin, en azından zamanınızın bir kısmını yollarda geçirmeniz olasıdır. Amerika’nın geniş açık alanlarında otoyollar veya eyaletler arası yollar, kilometrelerce uzanıyor. Bu yüzden yolculuğu sorunsuz ve konforlu hale getirmek için yeterince güçlü bir araba almanızı öneririz. 2.0 litre dizel veya benzinli herhangi bir şey gayet iyi iş çıkarır.

Çoğu ABD eyaleti, sürüş sırasında telefon kullanımını yasaklamıştır.

Her zaman yanınızda bir sigorta ve ruhsat bulundurmalısınız. Araç kiralık ise, taşımanız için gerekli tüm belgeler size verilecektir.

ABD’de araç kullanmak için kontrol listesi

Tam ve geçerli sürücü belgesi
Sigorta Poliçesi
Pasaport / kimlik
Uyarı üçgenleri

ABD’de araç kullanmak için alkol sınırı nedir?

Bir nefes ölçer taşımanızı gerektiren bir ABD yasası yok, ancak ülke alkollü araç kullanma konusunda baskı yapıyor. Her eyaletin kendi kan alkol limiti vardır ve bulduğumuz en yaygın seviye, 0,08.

ABD otoyol geçiş ücretleri ve benzin fiyatları

ABD’de bilmeniz gereken yol geçiş ücretleri ise şöyledir. Geçiş ücretleri genellikle şehirlere girmeden önce verilir ve standart bir ücret alınır. Örneğin, New York’a girmek, giriş yapacağınız saatlere göre 14,00 $ veya 9,75 $ ‘a mal olacaktır.

Türkiye’nin akaryakıt fiyatları size kabus gibi geliyorsa, ABD’yi ziyaret ederken mışıl mışıl uyuyor gibi hissedeceksiniz. Litre başına 40 cent civarında fiyatlandırılan benzin ve dizel, o büyük V8 kaslı arabayı haftalık olarak kiralayabileceğiniz ve klimayı kapatma konusunda endişelenmeyeceğiniz anlamına gelir.

ABD’de araba kullanmak: sigorta ve arıza sigortası

ABD’de araba kiralama olasılığınız olduğundan, sigorta ve arıza sigortası için biraz fazladan harcama yapmanızı öneririz. Bilmediğiniz yollarda araç kullanacaksınız ve kiralama şirketlerinin istediği primler genellikle oldukça makul.

ABD’de araba kullanmak: en iyi ipuçları
Taahhüt için dikkat edin
Taahhüt, belki de Birleşik Krallık sürücülerinin ABD yollarındaki en büyük kültür şokudur. Taahhüt yasadışı değildir ve çoğu otoyolda uygulanmaktadır. ABD sürücüleri de yön değişikliğini belirtmekten pek hoşlanmazlar, bu da aynalarınızı daha da yakından izlemenizi sağlayacaktır.

Kırmızı ışıklarda sağa döner

Karşıdan trafik olmaması koşuluyla, trafik ışığı kırmızıyken sağa dönmenize de izin verilir.

Kavşakta sıranı al

Dört yollu bir kavşağa ışıksız olarak gelirseniz, önce gelen arabanın önceliği vardır. Buna alışmak biraz zaman alacaktır, bu nedenle kavşaklara yaklaşırken yavaşlayın ve durma noktasına kimin ne zaman geldiğine dikkat edin.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here