Seat, İspanya’nın Pil Fabrikasına İhtiyacı Olduğunu Söyledi

0
1083

Seat, İspanya’nın Pil Fabrikasına İhtiyacı Olduğunu Söyledi! Volkswagen’in İspanyol birimi olan SEAT, Pazartesi günü İspanyol hükümetine elektrikli otomobiller için yerel pil üretimini teşvik etme çağrısında bulundu. Başkan Wayne Griffiths bir haber bültenine verdiği yazısında SEAT, Barselona bölgesindeki fabrikasında küçük bir elektrikli araç üretmeye başlayıp başlamama konusunda İspanya hükümeti ile ortak fikirde olduğunu belirtti. Ayrıca önümüzdeki haftalarda bir duyuru yapılması gerektiğini açıkladı.

Griffiths, İspanya’da bir pil fabrikasına sahip olmanın “gerekli” olduğunu düşünmektedir. Daha sonra, pillerin Barselona yakınlarındaki Martorell fabrikasının yakınına inşa edilmesi gerektiğini, böylece montaj aşamasının da kolay olacağını söyledi.

Ayrıca Nissan’ın İspanya’nın Barselona kentindeki ana otomobil fabrikasını, aralık ayında elektrikli otomobiller için bir pil üretim tesisine dönüştürmeyi düşündüğünü bildirdi. “İspanyol hükümeti elektrifikasyon trenini kaçıramaz,” diyen Griffiths, Avrupa’nın en büyük ikinci otomobil üreticisi olarak İspanya’nın elektrikli otomobiller için üretim, talep ve şarj altyapısının teşvik edilmesinde başı çekmesi gerektiğini vurguladı. İspanya’nın AB’nin COVID-19 salgın yardımındaki 140 milyar euro’luk payının da bu amaç için kullanılması gerektiğini söyledi. Bu plan ile birlikte Batı Avrupa’nın en yüksek işsizlik oranlarından birine sahip ülkede yeni işler yaratacağını savundu. Ayrıca İspanya’nın önde gelen şirketleriyle birlikte SEAT’ın otomobil sektörünün elektrik dönüşümünü teşvik etmek için AB fonlarından yararlanmaya ilgi gösterdiğini söyledi. Griffiths, endüstrinin küresel yarı iletken parçaların tedarik sıkıntısıyla ilgili olarak, SEAT’ın yılın ilk yarısında üretim hacminin bir kısmını kaybedeceğini ve bunun ikinci yarısında telafi edilmesi gerektiğini söyledi. Kısacası Seat, İspanya’nın Pil fabrikasına İhtiyacı olduğunu söylemekte ve sağlık için harcanması gereken fonların otomobil sektöründe kullanmasını istemektedir.

İkinci El Seat Otomobil ilanları

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here