Renault Clio RS Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler!

0
1799

Renault Clio RS Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler! Renault Clio RS’ler 172 ve 182 kodları ile ikiye ayrılmaktadır. Nispeten ucuz fiyatlı spor otomobil almak istediğiniz zaman oklar Clior RS’i göstermektedir.

Eğer bir Renault Clio RS almak istiyorsanız ilk önce aracın servis ve parça değişim kaydına bakmalısınız. Hızlı ve güçlü bir araç olduğu için deformasyon seviyesi her zaman yüksek olmaktadır. Ayrıca aracın periyodik olarak değişmesi gereken parçaları da mevcuttur. Örnek olarak valf zamanlama sistemi belirli kilometre aralıklarında değişmelidir. Eğer aracı çalıştırdığınız zaman gürültülü ve normalden farklı çalışma sesine sahipse aracın valflerinin değişmediğini veya değişme zamanı geldiğini anlayabilirsiniz. Clio RS’ler güçlü ve kompakt araçlardır. Bu yüzden motorun konumlandırıldığı kısım oldukça dardır. Bazı ustalar ve sürücüler, parça değişimi esnasında ulaşmakta sıkıntı yaşamak ve zaman kaybetmek istemedikleri için değişim yapmamaktadırlar. Aracı aldığınız kişi, servis bakımları ve ustaları oldukça önemlidir.

İç Tasarım ve Yıpranan Parçalar!Renault Clio RS Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler!

Renaul Clio RS kullanılan iç parçalar ve yapısı olarak pekte sağlamdır diyememekteyiz. Birçok Fransız aracı gibi zamanla deformasyona ve yıpranmalara maruz kalmaktadır. Bu yüzden öncelikle orijinal parçalarını kontrol edin ve değişmesi gereken parçaların fiyatlarını araştırmalısınız.

Enjektörler  Renault Clio RS Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Renault Clio RS’in yakıt enjektörü zayıftır. Almadan önce enjektörleri kontrol etmeli ve yıpranan parçalarını öğrenmelisiniz.

Debriyaj Ayarını Kontrol Edin! Renault Clio RS Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Renault Clio RS Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler listesinin sonuncusu debriyaj kısmıdır. Test sürüşünüzü gerçekleştirirken kavrama noktasına dikkat etmelisiniz. Eğer araç yukarıda kavrıyorsa debriyajın ömrü eskimiş demektir. Ayrıca vites geçişlerine dikkat etmelisiniz. Birçok sürücü, problemli vites kutularının 3.Vitese geçerken zorlandığını söylemektedir.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here