Pütür Atma İşlemi Nedir?

0
14478

Otomobiller birçok kişinin 4 mevsim olarak kullandığı ulaşım araçlarıdır. Hava değişiklikleri, otomobilin zaman içerisinde eskimesi gibi etkenler otomobilin özellikler taban ve davlumbaz kısımlarında korozyon oluşumuna neden oluyor. Korozyonun devamında ise ufak paslanmalar ortaya çıkar. Daha da önlem alınmaz ise çürümeler meydana gelir. Araç tabanının korozyona uğramaması için pütür uygulaması yapılır. Pütür adı verilen bu sıvı aracın altında sertleşerek plastik tarzı bir kaplama oluşturur. Bu yazımızda sizlere “Pütür Atma İşlemi Nedir? Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmelidir?” Sorularının cevabını vereceğiz.

Pütür Atma İşlemi Nedir?

Araçlar yıllar geçtikçe hava şartlarının değişimine, nem ve ıslaklık gibi araç tabanlarının sevmediği ve oksitlenme işlemini hızlandıran etkilere maruz kaldığı için paslanma ve çürüme tehlikesiyle yüz yüze kalırlar. Araç sahipleri araçlarında çürüme, paslanma ve korozyon oluşumunun önüne geçmek ve korumak için en başından Oto Pütür ile araç altına yalıtım uygulaması yaptırmalıdır. Oto Pütür, yapısı itibariyle otomobilleri taş parçalarından, mineral tuzlardan, sürtmelerden korunacağı için uygulama yapılan bölümün ömrü uzar. Boyada bulunan deformasyonları veya aracın alt yapısındaki derzleri kapatarak, nemli veya ıslak ortamlardan gelen nem veya suyun alt tarafa sürünerek korozyona neden olmasının önüne geçer. Araç altı kaplama, çamurluk davlumbaz bölümü, bagaj içi, akaryakıt deposu izolasyonu, çürük işlemi yapılıp onarımı sağlanmış yüzeylere uygulanır. Yüksek kaliteli kauçuk reçine bazlı olması sayesinde aşınmalara karşı dayanıklıdır. Elastik bir kaplama oluşturduğu için çatlama yapmaz.

pütür atma işlemi

Oto Pütür Uygulaması Nasıl Yapılır?

pütür atma işlemi

Oto pütür, boyacılardan alınan bir malzemedir. Pütür tabancası olan kişiler normal pütür alırken, Pütür tabancasına veya kompresöre sahip olmayan kişiler ise sprey pütür almalıdır. Uygulama yapılacak yüzeyin büyüklüğüne göre alınan pütür sayısı değişecektir. Pütür atılacak yüzey belirlenir. Araç lift’e kaldırılır ve uygulama yapılır.

pütür atma işlemi

Pütür Uygulaması Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pütür uygulaması yapılmadan önce uygulama yapılacak yüzeyin hazırlanması gerekir. Yüzeyin temizlenmesi gerekir. Kir ve çamurun üzerine atılan pütür kalıcı olmaz ve araç tabanında korozyon oluşumuna sebep olur. Dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise pas ve çürük olan yüzeyler tamir edilmeden yapılan pütür uygulaması araca faydadan çok zarar verecektir. Pütürün altından ilerleyen pas ve çürükler yayılarak çok büyük sorunlara yol açabilir.

2.El Otomobil İlanları

PPF Kaplama Nedir?

Araç Kaplama Nedir

Sulu Kaplama Nedir?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here