grip control

Artık gün geçtikçe araçlarda çok değişik fonksiyonlar yerini almaya başlıyor. Bunlar daha çok kullanıcılara daha kullanışlı bir sürüş ve daha güvenli bir yolculuk sunmak için amaçlanmış özelliklerdir. Bugün de “Grip Control nedir, Ne işe yarar?” sorularının cevaplarını vermeye çalıştık.

Grip Control

Karda, çamurda ve kumda aracın çekişini artırabilen patentli bir kayma önleyici sistemdir. Sistem, orta konsoldaki düğme ile kontrol edilen 5 farklı kavrama modu ile optimize edilmiştir.

grip control

Kar modu: Kalkış sırasında, sistem stratejisini her tekerlek seviyesinde karşılaşılan kavrama koşullarına göre ayarlayacaktır. İleri aşamada, sistem en iyi hızlanmayı sağlamak için mevcut tutuşa göre dönüşü en aza indirecektir. Derin karda veya dik yokuşlarda kullanılması tavsiye edilir.

Kum modu: Bu mod, aynı anda iki tekerlek üzerinde az miktarda kaymaya izin verir, böylece araç ileri doğru hareket edebilir ve kuma yakalanma riskini sınırlar.

Normal mod: Sistem, yaygın olarak karşılaşılan farklı tutamaklar arasındaki dengelemeye göre zayıf ve kararlı kayma için kalibre edilmiştir.

Çamur Modu: Bu mod, kiri boşaltmak ve kalkış sırasında kavramaya dönmek için minimum tutuşla tekerlekler üzerinde daha fazla kayma sağlar.

grip control

Aynı zamanda maksimum torku koruyan tekerleklere mümkün olan torku iletmek için kontrol edilir. İlerleme aşamasında sistem, sürücünün komutlarına en iyi şekilde yanıt vermek için dönüşü en aza indirir.

ESP OFF: Bu mod, sürücünün tamamen serbest kalmasını sağlamak için dinamik denge kontrolü (ESP) ve çekiş destek sisteminin (ASR / kavrama kontrolü) 50 km / saate kadar bir hızda kapatılmasına izin verir. Bu hızın ötesinde, güvenlik nedenleriyle tüm sistemler otomatik olarak yeniden etkinleştirilecektir.

Kaymayı önleme sistemi, Yokuş Aşağı İniş Kontrolü ile uyumludur. .orta konsoldaki düğme ile araca dik yokuşlarda mükemmel kontrol sağlar. Gelişmiş tutuş kontrol fonksiyonu, özel lastiklerle daha kesin sonuçlan alınabilir.

Kaynak: Peugeot

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here