DS 4, Birinci Sınıf Kompakt Fransız Stili

1
3768
ds 4

DS 4, Fransız lüks markanın yeni SUV-coupé’si, teknolojiye odaklanarak markayı C segmentine yansıtıyor.

DS 7 Crossback ve DS 3 Crossback’in ardından Fransız lüks marka, lüks pazarın ikonik markalarıyla eşit şartlarda savaşmak için tasarlanan kompakt bir modelle kalabalık C segmentine saldırmaya hazırlanıyor. Bunu yapmak için, markaya özgü Fransız lüks konseptini birçok teknolojiyle ustaca bir araya getiren bir SUV coupé olan yeni DS 4’ü geliştirdi.

Yeni DS 4, Fransız markanın C segmentinde ilk kez görücüye çıktığı modeli temsil ediyor. Bu, modüler Emp2 platformunda geliştirildi. 4,4 metre uzunluğunda ve yalnızca beş yolcu için değil, aynı zamanda minimum 430 litre kapasiteli bagaj bölmesi sayesinde bagaj için de geniş bir alan sağlıyor. Dış cephenin tarzı, tamponun alt kısmına uzanan LED ışık kümeleriyle çevrelenmiş büyük ızgaranın hakim olduğu bir ön kısım ile ilk iki DS modelinin stilistik dilini geliştiriyor.

İki versiyon mevcut: Cross ve Performance Line.

Birincisi, karoseri üzerindeki off-road dünyasına atıfta bulunan kaplamalarla tanınırken, ikincisi daha sportif müşterilere adanmıştır. Tam DS tarzında iç mekanlar, deri, Alcantara, ahşap ve karbon fiber gibi rafine malzemelerin kullanılmasıyla karakterize edilir. Tüm bunlar, algılanan kalite düzeyini olabildiğince artırmak için.

DS 4: Güç Aktarma Organı

Modüler bir platformun kullanılması, Fransız teknisyenlerin yeni DS 4’ü üç farklı güç kaynağı türü ile birlikte önermelerine izin verdi. İki güç seviyesinde sunulan Pure Tech benzinle başlıyor: 130 hp ve 180 hp. Dizel tercih edenler için mevcut tek teklif 130 bhp BlueHDi. Tüm motorlar yalnızca sekiz ileri otomatik şanzıman ile birlikte sunulur. Ayrıca 225 hp kapasiteli bir güç aktarma organı ve %100 elektrik modunda 50 km’ye ulaşan bir menzil ile çalışan eklenti varyantının temsil ettiği “yeşil” bir seçenek de vardır.

DS 4: Teknoloji

Yeni DS 4’teki birçok teknoloji, örneğin yeni bilgi-eğlence sistemi DS Iris System tarafından iyi temsil ediliyor. Ses ve hareket komutlarıyla kontrol edilebilir olmanın yanı sıra, konumlandırılmış özel DS Smart Touch ekran aracılığıyla da yönetilebilir. Ayrıca DS 4’te artırılmış gerçeklikte 21 inçlik bir yüzeye bilgi yansıtabilen head-up ekran da yeni. DS Drive Assist 2.0 paketi ayrıca, 2. seviye otonom sürüşü sağlayan sürüş yardım cihazlarından oluşan bir ekosistemde bulunmasını sağlıyor.

2. El Araba İlanları

1 YORUM

  1. çok eski olmayan bir mercedes ve sıfır kilometre bir DS test ettim mercedesten daha sessiz ve dinamik bir araçtı o zamanda beri DS markasını severim.Citroen konforu gerçekten çok başarılı.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here