otomobiller hakkında yanlış bilinenler

Bildiğiniz üzere teknoloji her gün gelişmekte ve yayılmakta. Yarın uyandığımızda yeni bilgileri karşımızda göreceğiz. Arabalar hakkında olan bilgilerde aynı bu şekilde. Bugün için doğru olan yarın yanlış olacak. Bugün yanlış olan yarın doğru olacaktır. Ama bazen de internet ve teknolojinin ucu bucağı olmadığı için pek çok yanlış bilgileri de içerisinde barındırmaktadır. Bugün ise otomobiller için yanlış bilinenler nelerdir? Bunları birlikte inceleyeceğiz…

Otomobiller İçin Yanlış Bilinenler

1Klimayı çalıştırmak, pencereleri açmaktan daha iyi bir seçenektir.

Klima ne kadar önemli olsa da gerçekten gerekli olmadıkça pencereleri açmak çok daha mantıklı bir seçenektir. Klimaların gücünü aracın motorundan alması nedeniyle yakıt ekonomisine olumsuz etki ediyor. Bu alışkanlığı edinmek size uzun vadede büyük tasarruf sağlayacaktır.

2Bulaşık Deterjanı ile Araba Yıkamak

Araç yıkama sabunları oldukça pahalı olduğu için ucuz bir yöntem olarak buna yönelen birçok insan mevcut. Gerçek şu ki, bulaşık deterjanı ve benzeri temizlik malzemeleri aracınızın kaplamasına ve boyasına çok ciddi zararlar verir. Sonrasında aracınızı boyatmak inanın masrafınızı oldukça arttıracaktır. Eğer böyle yapıyorsanız bundan sonra bunu kullanmaktan bırakın.

3Elektrikli Otomobillerin Yanma Riski Yüksektir

Hepimiz elektrikli otomobillerin aniden alev aldıklarını duymuşuzdur.  İşin aslı şu ki, benzinli araç yangınları haber değeri taşımasa da bilinmezlik nedeniyle elektrikli otomobil yangınları gündeme geldi.  göre elektrikli araçların yangın riski, benzinli araçlara göre düşüktür. Çünkü güvenlikleri daha üst düzeydir.

4Alüminyum İskelet Çelik İskelet Kadar Sağlam Değildir

Alüminyumun çelikten daha hafif olduğu bir gerçek fakat bunun güvenlik anlamında yorumu genelde yanlış yapılıyor. İki malzemenin yoğunluk farkından dolayı üreticiler, kalınlığı arttırmak ve güvenlikten ödün vermemek için daha fazla alüminyum kullanıyor. Hatta birçok çalışma, daha iyi enerji emiciliği ve bükülmesinin daha tahmin edilebilir oluşu nedeniyle alüminyum araçların daha güvenli olduğunu göstermekte. Özetle bir aracı güvenli yapan kullanılan malzeme değil, aracın nasıl tasarlandığı.

5Rengi Kırmızı Araçların Poliçe Değerleri Daha Fazladır

Spor görüntü, lüks algısı yarattığı gerekçesiyle kırmızı renkli otomobillere daha yüksek sigorta fiyatları verildiği düşünülür. Çok yaygın bir inanış olmamasına rağmen bilgilendirmekte fayda var; aracınızın rengi ile sigorta bedeli arasında herhangi bir ilişki yoktur. Sigorta bedeli aracınızın türü, kilometresi, yaşı ve sizin sürücü geçmişinize göre belirlenir.

2. El Satılık Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here