Sunrooflar, son yıllarda araçlarda bulunan en popüler özelliklerden biridir. Sadece saçınızda serin bir esinti veya rüzgara izin vermekle kalmaz, açılır tavanlar yolculara harika bir manzara ve gelişmiş sürüş deneyimi sunar. Ancak sunroof gerçekten uğraşmaya değer mi?

Sunroof sızıntıları büyük sorunlara neden olabilir

Araç sahiplerinin açılır tavanlar ile yaşadığı “muhtemelen en yaygın sorundur”. Sızıntılar çeşitli nedenlerle olabilir, ancak bu sorunların ortaya çıkması, açılır tavanların çoğu basitçe arabanın tavanına doğru şekilde yerleştirildiğinde ve lastikle kapatıldığında çözülür.

Sızıntıların yaygın nedenleri arasında açılır tavanın drenajında ​​bir tıkanma, contanın yer değiştirmesi ve hatta lastik contanın sadece genel aşınması ve yıpranması sayılabilir. Sızdıran bir açılır tavanın onarımı genellikle ucuz olsa da, herhangi bir araç sahibi için büyük bir masraf olabilir. Herhangi bir zamanda bir sızıntı meydana gelebilir ve ne yazık ki çoğu mal sahibi için, çok geç olana ve potansiyel olarak iç arabada ciddi su hasarına neden olana kadar belli olmayacaktır .

Sunrooflar gereksiz ve maliyetli onarımlara neden olabilir

Açılır tavanı olan bir araba almak, otomatik olarak daha fazla ödeme yapacağınız anlamına gelir. Sunroof ek bir özellik olarak kabul edildiğinden, sunroofu olmayan bir arabaya göre daha fazla ödersiniz; o otomobil standart olarak sunroof ile gelse bile.

Sadece bir sunroof’a sahip olmak için ortalama 10.000tl fazladan ödeyeceksiniz. Ödediğiniz şey sadece “çatınızda ağır bir cam panelle dolu, açıkken arabayı daha da kötüleştiren ve aerodinamiği bozan bir delik”. Ve ters gittiğinde düzeltilmesi gereken bir şey daha var. Aracınıza başka bir büyük cam parçası eklemek, ona yalnızca başka bir kırılgan donanım parçası ekleyebilir. Açılır tavan camı ağır hizmet için tasarlanırken, ön ve arka camlarda olduğu gibi sunroof’ta da çizikler, çatlaklar ve hatta kırılmalar meydana gelebilir. Ve çoğu garanti sunroof camını kapsamadığından, bu maliyetli onarımlara neden olabilir. Olası onarım maliyetleri burada da bitmiyor. Sunrooflar çalışmak için güce ihtiyaç duyar. Ölü motor, bozuk sigortalar, hatalı anahtarlar ve daha fazlası nedeniyle pencere çalışmayı durdurabilir. Bu onarımların bazıları diğerlerinden daha pahalı olabilir ve her an olabilir.

Güvenlik riskleri nelerdir?

 Bir açılır tavan “esasen aracınızın çatısında dev bir deliktir” ve en iyi koşullar altında bile, “asla geleneksel tavanı olan bir araç kadar iyi veya güçlü olmayacak. ” Sunrooflar yeterince basit görünse de, aslında saatli bombaları çalıştırıyor olabilirler. Raporlara göre , 1995 ile 2017 yılları arasında tavan araçlarının patlamasıyla ilgili sahiplerinden polise en az 859 şikayette bulunuldu. Bu raporların çoğu, ömrünün ilk iki yılı içinde olan otomobiller hakkında yapıldı. İyi sunrooflar yapmakta sorun yaşayan bir veya iki otomobil üreticisi değil. Tüketici Raporları analizi, 35 otomobil markasını listeler ve en az 208 farklı otomobil modelini içerir. Bu şikayette bulunan mal sahipleri, sunrooflarının, marka veya modele bakılmaksızın, görünüşte hiçbir sebep olmaksızın aniden parçalandığını veya patladığını iddia ediyor . Bu, çoğu kez kendileri ile başa çıkmak zorunda kalan birçok hayal kırıklığına uğramış mal sahibine yol açtı. Panoramik açılır tavanların ve açılır tavanın popülaritesi ile kırılma veya patlatma daha yaygın hale geldi ve hatta sınıf davası davalarına neden oldu.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here