Otomobilin Çalışmasına Engel Olacak Sorunlar ve Çözümleri

0
3440
car breakdown

Otomobiller, günlük hayatımızın bir parçası olan bize hizmet eden ulaşım araçlarıdır. Ancak otomobiller de bazı bakımlara ihtiyaç duyarlar. Bu bakımların zamanında yapılmaması bazı arızaları beraberinde getirir. Öyle ki kimi zaman otomobiller marş basar ancak çalışmaz. Bu durum oldukça sinir bozucudur. Bu yazımızda sizlere; otomobilin çalışmasına engel olacak sorunlar ve çözümlerinden bahsedeceğiz

Otomobilin Çalışmasına Engel Olan 5 Sebep

Otomobilin Çalışmasına Engel Olacak Sorunlar Nelerdir?

Otomobiller rutin olarak bakıma ihtiyaç duyarlar. Yapılan rutin bakımlarla birlikte araç da kontrol edilir. Bu sayede; oluşabilecek arızaları daha önceden fark edip büyük masrafların önüne geçilebilir. Ayrıca aracın arızalanıp yolda kalması da önlenebilir.

Yolda kalmak son derece can sıkıcı bir durum olsa da bazı durumlarda bu sorunun oldukça basit nedenleri olabilir. Şimdi, bir arabanın genel olarak çalışmama nedenlerinden bahsedelim.

  • Aracınızla su birkintilerinin üzerinden hızlı bir şekilde geçtiyseniz; ateşleme kabloları ıslanmış olabilir. Böyle bir durumda ateşleme sistemi düzensiz olacağı için araç çalışmayacaktır.
  • Marş dinamosu, motora ilk hareketi veren parçadır. marş motoru arıza yaptığı takdirde araç çalışmayacaktır.
  • Otomobilinizin motor yağı azaldıysa veya aracınıza uygun olmayan bir yağ konulduysa bu da aracınızda ciddi arızaların meydana gelmesine sebep olabilir. Bu nedenle aracınıza için en doğru motor yağını kullandığınıza emin olmalısınız.

Bu arada araçtaki her bir bileşenin önemli bir yeri olduğu için tamir işleminin iyi bir servis tarafından arabanıza en uygun şekilde yapılması gerektiğini hatırlatalım.

Araç Çalışmadığında Ne Yapılmalı?

Araç sürüş esnasında arıza yaparsa; yol güvenliği açısından aracı emniyet şeridine almak gerekir ve dörtlü flaşör devreye sokulur. Ayrıca araç orada bekleyecekse uyarı için reflektör de kullanılmalıdır. Araçtan anlıyorsanız, motor kaputunu açıp aracın ateşleme yapıp yapmadığını kontrol etmelisiniz. Ateşleme var ise yakıtın gelip gelmediği kontrol edilmelidir. Araç lpg’li ise gaz kesicilerinin anlık geçirmemesi aracın çalışmasına engel olur. Bir kablo vasıtası ile kesiciye elektrik verilmelidir. En son çare olarak çekici çağırıp aracınızı servise götürmeniz gerekmektedir. Araç servise gider ve arızanın teşhisi sağlanır. Arızalı parça değişir ve sorun çözülür.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here