Komple Boya Yapılmış Araba Alınır Mı?

3
12707

Bugünlerde ikinci el otomobillere artan taleple birlikte komple boya yapılmış arabalarda ilanlarda görülmeye devam ediyor.

Yoğun bir hareketlilik başlayan ikinci el araç piyasasında en çok önemsenen konulardan birisi; “Boya,değişen var mı ?” konusudur.

Bugün komple boyalı olan bir araç alınır mı ? alınmaz mı ? onun üzerinde bir derleme yapacağız.

1Yaşlı Arabalarda Boya Takıntısı Yapmayın

İkinci el araç alırken fiyatlar yükseldikçe insanlar daha eski model arabalara doğru yönelmiş durumdalar. Bununla beraber eski model yılına sahip arabalarda boya olma durumu yeni model araçlara göre çok daha fazla görülmektedir.

Eğer 15-20 yaşında bir araba alacaksanız, ve beğendiğiniz araba komple boyalı ise çokta tedirgin olmanıza gerek yok çünkü belli bir yaştan sonra saç boyatmak insanları nasıl güzel gösteriyorsa araçlar içinde durum çok farklı değildir.

Güneşe bağlı olarak solmalar ve deformasyonlar olan araçların eğer, bilindik yerlerde ve kaliteli bir fırınlı boya işlemi geçirmiş ise alınmasında bir sakınca yoktur. Burda önemli olan konu aracın birleşim yerlerinde kaynak olup olmaması ve hava yastıklarının kontrol edilmesidir.

Eğer bir araç büyük bir kaza yapmış ve komple boyanmış ise bu ileride, siz aldıktan sonra yaşanacak kaza durumlarında hayatınızı tehlikeye atabilir. İlanlardaki “Keyfe keder boyalı” sözlerine inanmayıp mutlaka ekspertiz yaptırıp, hava yastıkları ve şasi yerlerinin orijinal olup olmadığı konusunda bilgi sahibi olunuz.

 

2Yeni Model Araçta Komple Boya Risk Yaratabilir

Beş yaşında bir araç alıyorsanız elbette komple boyalı olmasının büyük ihtimalle bir kaza ile bağlantılı olacağını unutmayın.

Çünkü yeni model bir aracın boyanması için başka bir sebep bulmak oldukça zor bir durum olacaktır.

lokal boyalar ve değişen parçalar yeni model arabalar için pek takıntı yapılacak bir konu değil ama tavan ve motor kaputu boyalı ise daha dikkatli bir incelemeye sokmak çok daha faydalı olacaktır.

Bazı kullanıcılar özellikle komple boyalı veya ağır hasar kayıtlı araçları fiyatının uygunluğu sebebiyle tercih ediyorlar.

Eğer şasilerde işlem ve hava hastıklarının sağlam olduğundan eminseniz, araca yapılan boya işlemi de gözünüze güzel göründü ise komple boyalı araç alabilirsiniz.

İkinci el ilanlarımıza bakmak için tıklayın.

Tekerinize Taş Değmesin.

 

3 YORUMLAR

  1. Şu boyalı araba değeri düşer, alınmaz efsanesini artık yıkın… insanlar saçma sapan solmuş arabalarda geziyor değeri düşer boyatırsam diye. uzmanlar arabanın kazasının olup olmadığına bakılması gerektiğini söylüyor. arabamı boyatıp masraf yapıp neden daha ucuza vereyim. Avrupa da boyanmış araba daha pahalıya satılıyor. akıl mantık yahu.. güzel güzel boyatıp binmek varken, insanları neden buna zorluyorsunuz. bilen bilmeyen yazmasın lütfen. güneşten yanmış, sokakta çizilmiş bir araba pek tabi boyatılır binilir bunun neresi abes? lütfen artık bu saçma algıyı yıkalım..

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here