Kış Aylarında Araba Bakımı: Dikkat Etmeniz Gerekenler

0
872
kış aylarında araba bakımı

Soğuk havalar önümüzde ve arabanızda bazı önemli değişiklikleri yerine getirmek, daha sonra oluşabilecek sorunlardan kaçınmanıza veya bir onarım masrafından kaçınmanıza yardımcı olabilir. Kış aylarında araba bakımı için işte dikkat etmeniz gerekenler.

Akü sorunları

Arabanızın aküsü, yaz aylarında gayet iyi çalışıyormuş gibi hissettirmiş olabilir. Fakat kuş aylarında performansında aşırı bir düşme olabilir. Bunun nedeni muhtemelen kullanım ömrünün sonuna yaklaşan bir aküdür. Düşük sıcaklıklar, bataryanın bir aracı çalıştırmak için daha fazla çaba harcamasını gerektirir.

Düşen lastik basıncı

Düşük sıcaklıklar, lastik basıncının düşmesine neden olabilir. Havası azalan lastikler yol tutuşunu güvenli bir şekilde sağlamadığından, kış aylarında tehlikelidir. Zor koşullarda, lastiklerinizin uygun şekilde şişirildiğinden emin olmak çok önemlidir.

Silecekler

Kış aylarında yollarındaki kum ve kirin, başta silecekler olmak üzere bir otomobilin bileşenlerine zarar vermesi şaşırtıcı değil. Bunu çözmenin en iyi yolu eski silecek lastiklerinizi yenileriyle değiştirmeniz yeterlidir.

Bujilerde tekleme

Soğuk hava, motorların mücadele etmesine ve belirli bileşenlere baskı yapmasına neden olabilir. İlk problem çıkaran parçalardan biri bujilerdir. Düzgün ateşlemezlerse, motor dönmekte zorlanabilir. Bu da arabanızın çalışmayacağı anlamına gelir. Bujilerinizin yakın zamanda kontrol edildiğinden emin olun ve düzgün çalışmıyorlarsa değiştirin.

Sıvılar donabilir

Dışarıda sıcaklık donma noktasının altına düşerse, bir araba içindeki bazı mekanik sıvıların donmasına neden olabilir. Böyle zamanlarda, arabanın mekaniği etkili bir şekilde çalışmaz ve bileşenlere zarar verebilir. Bundan kaçınmanın en iyi yolu, sürüşten önce motorunuzun yaklaşık 10 dakika ısınmasına izin vermektir. Dış paneller sertleşiyor

Tekerleklerdeki kire dikkat

Kış aylarında yoldaki kum, kir ve genel döküntü miktarı, bir otomobilin dış panellerine zarar verebilir. Özellikle tekerlek yuvaları ve ön ızgara gibi alanlarda yerleşmeye bırakılırsa korozyona neden olabilir. Bundan kaçınmanın en iyi yolu, tuzu ve kiri temizlemek için arabanızı olabildiğince sık, temiz suda durulamaktır. Basit bir yıkama olsa bile, bu, bir otomobilin panellerinin uzun ömürlülüğünde büyük bir fark yaratabilir.

Güvenli bir sürüş için kış aylarında araba bakımı kesinlikle çok önemlidir ve ihmal edilmemelidir.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here