Karlı havalarda aracınıza ekstra ağırlık yüklemek çok popüler olan inanışlardan birisidir. Fakat aracınızın bagajına, arka koltuğuna, ön koltuğuna ağırlık eklemek ne kadar doğrudur? Karlı havalarda yolda kalan araçların kaputuna oturan, üstüne çıkıp zıplamaya çalışan insanları sık sık görmüşsünüzdür. Bu yapılan eylemlerin aracınız için zararlı mı? Yoksa yararlı mı? Olduğunu öğrenmek çok kolaydır.

Karlı Havalarda Aracınıza Ekstra Ağırlık YüklemekÖncelikle kış aylarında kışlık lastik, zincir ve gerekli ekipmanlara sahip olduğunuzdan emin olmalısınız. Maalesef ki birçok sürücü kış lastiği satın almak istemediği için karlı havalarda zorluklar yaşamaktadır. Eğer bütün donanımları sağladıysanız ve hala yolda ilerlemekte güçlük çekiyorsanız, aracınıza ağırlık eklemek avantaj sağlayacaktır. Koyduğunuz ağırlık tekerleklere daha fazla basınç sağlayacağı için sürtünme ve tutunma katsayınızda artış gerçekleşecektir.

Aracınıza Ağırlık Yüklemenin Dezavantajları Nelerdir?Karlı Havalarda Aracınıza Ekstra Ağırlık Yüklemek

Aracınıza ağırlık yüklemenin dezavantajları, artısını geçebilmektedir. Başta aracınıza yüklenen ağırlık, aracın aksamına ve bileşenlerine zarar vermektedir. İkinci olarak güvenlik sorunu oluşturabilecek kadar tehlikelidir. Aracınıza konulan ağırlık miktarı en alt sevide olmalıdır. Böylece fren mesafeniz ve gaz tepkime sürelerinde sıkıntı yaşama ihtimaliniz azalacaktır. Fazla ağırlık aracınızın gidişatını zorlayacağı için yakıt tüketiminizi arttıracaktır. Aracınıza koyduğunuz ağırlık miktarı kadar ağırlığın yapısı ve konumu da oldukça önemlidir. Ağırlıklar mümkün olduğu kadar sabit kalmalı ve bir kaza anında yolculara ulaşamayacakları yerlerde olmalıdır. Örnek olarak ağırlığı bagajınıza koymalısınız. Bagajınıza koyacağınız ağırlığın dışını yumuşatıcı nesneler ile korumaya almalısınız. Kaldırım taşı, normal taş gibi malzemeler yerine toprak ve kum ile doldurulmuş ürünleri tercih etmelisiniz. Böylece aracınızın iç malzemesi de zarar görmeyecektir.

Sonuç olarak Karlı Havalarda Aracınıza Ekstra Ağırlık Yüklemek Ne Kadar Etkili Olur? Sorusunun cevabı basittir. Yere basınç ve aracın hareket edebilmesi artmaktadır. Fakat fren ve motor çekişi olumsuz etkilenmektedir.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here